Kürt ve Alevi nefreti bitmiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Krize dönüşen “Karargah rahatsız” manşetine ilişkin konuşan Bahçeli, “TSK çok hırpalanmıştır. Bu kadar sorunumuz varken, TSK’nin anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır” dedi. TSK’deki başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin de konuşan Bahçeli, “TSK’nın başörtüsü yasağı kaldırılacaksa bununla ilgili Genelkurmay’ın niçin görüşü alınmaz?” diye sordu. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) ilerleyişinden rahatsızlığını dile getiren Bahçeli, Türkiye’nin uluslararası alandaki mevcut pozisyonu için ise, “Her cephede mevzi kaybetmektedir” itirafında bulundu.

Selvi’ye nefret söylemi

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sivaslı yazar Abdülkadir Selvi’nin Kürt Alevi kimliğini kast edip, “Kılıçartığı” diyerek nefret söyleminde bulunan Bahçeli, “Doğan Medyası’nın bu Selvi’si 21 Şubat’ta diyor ki, ‘AKP açısından MHP iki ucu keskin bıçak.’ Çünkü AKP’nin önemli boyutta Kürt seçmeni vardır. 22 Şubat’ta ‘AKP önemli oranda Kürt seçmenine sahiptir, MHP ile ilişkilerinde dikkatli olmalıdır’ demiştir. Bu zatın şuursuz ve ucube sözleri bizim nezdimizde küçücük kalmaya, ufalanmaya, çiğnenmeye mahkumdur. Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye tutumu bellidir” dedi.

Kürt düşmanı Bahçeli

KDP Genel Başkanı Mesud Barzanî’nin Türkiye ziyareti sırasında göndere çekilen Federe Kürdistan bayrağını “sözde” olarak nitelendiren Bahçeli, Kürt düşmanlığını bir kez daha, “Bayrağın Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir” sözleriyle itiraf etti.

ANKARA

EN SON EKLENENLER