Kütahya’da bildiri dağıtan CHP’li kadınlara saldırı

Kütahya’da bildiri dağıtan CHP’li kadınlara saldırı düzenlendi. CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz saldırganlar hakkında şikâyette bulunulduğunu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi kadınlar Kütahya’da seçimin ikinci turuna ilişkin bildiri dağıtırken saldırıya uğradı.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kentte bulunan bir pazarda cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için broşür dağıtan CHP Kadın Kolları üyelerinin, bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını duyurdu.

“Perşembe pazarında broşür dağıtırken arkadaşlarımız partililerimiz fiili saldırıya uğradı, darbedildi” diyen Aksaz, saldırıyı kınayan basın açıklamasını yaptıkları esnada da “çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın linç girişimine maruz kaldıklarını” ifade etti.

“Bu saldırılar, demokrasiye, anayasal düzene, insanlığa karşı yapılan saldırılardır. Kadınlara kalkan eller insanlığa kalkmıştır. Çok daha ağır sonuçları olabilecek bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir” diyen Aksaz, yılmayacaklarını vurguladı.

Şikayette bulunuldu

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da yaptığı açıklamada, saldırganlar hakkında şikayette bulunduklarını aktardı.

Kasap, “Demokrasiyi içine sindiremeyen bu zihniyetin ülkeye verebileceği bir şey kalmamıştır. 28 Mayıs’ta bu düzen değişecek” dedi.

KÜTAHYA

#Kütahyada #bildiri #dağıtan #CHPli #kadınlara #saldırı

EN SON EKLENENLER