Meclis’te savaş, Edirne Cezaevi önünde direniş mesajları verildi…

HDP Meclis Grubu, TBMM’nin açılış törenlerine katılmayarak, HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın tutulduğu Edirne Cezaevi’nin önüne gitti. Erdoğan’ın TBMM’de Kürt sorununda savaş çağrılarına devam ettiği sırada mesajı yayınlanan Demirtaş, ‘Bizim binlerce arkadaşımız içeride, milyonlarca yoldaşımız da dışarıda ortaya koyduğunuz direniş sayesinde HDP bu süreçte güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. AKP ise tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir.’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na varmadan önce polisler tarafından kurulan barikat önünde yapılan HDP Meclis Grubu toplantısına mesaj gönderdi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir tarafından okunan mesajda, Demirtaş ve Zeydan, AKP’nin tam bir hezimet ve dağılma sürecine girdiğini belirtti. AKP’nin metal yorgunluk değil metan zehirlenme yaşadığı belirtilen mesajda, “Mutlaka kazanacağız” denildi.

Erdoğan bizden rüyasında kurtulur!

Milletvekillerinin cezaevinde “hukuksuz bir şekilde tutulmasına” dikkat çekmek isteyen HDP Meclis Grubu adına söz alan HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, “Grup Başkanımız Edirne Hapishanesi’nde rehin alınmış durumda. Yasama döneminin açılışında Edirne’de olmayı anlamlı buluyoruz. Meclis’in halkların iradesini yansıtan yerler olması gerekirken AKP Saray iktidarının TBMM’yi getirdiği noktayı gözler önüne sermek, Meclis’teki antidemokratik tabloyu kamuoyunun dikkatine sunmak, toplamda 10 milletvekilinin rehin alındığı bir tabloya alışmadığımızı göstermek için buradayız” söyledi. Parlamentoda iç tüzük değişikliklerinden KHK’lara kadar “tek adam rejimi için hızlı bir düzenleme trafiği” devam ettiği belirten Kemalbay, “Biz mücadelemizi hem mecliste hem toplumun her alanında yürütmeye devam edeceğiz. Bugün Meclis bir ‘tek adam meclisi’ olarak açıldı. Bir tek adam konuşması ile Meclis’teki açılış gerçekleşti. Dokunulmazlıkları hukuksuzca kaldırılan milletvekillerinin rehin tutulmasına karşı elbette sesimizi çıkarmamız gerekir. AKP Genel Başkanı yerimizin Kandil olduğunu söylemiş. AKP Genel Başkanı her türlü yolu kullanarak muhalefetten kurtulmak istiyor. Biz asla asla AKP Genel Başkanının bu rüyalarının gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz” diyerek konuştu.

Mesajı Baydemir okudu…

HDP Sözcüsü Osman Baydemir tarafından okunan Demirtaş ve Zeydan’ın gönderdiği mesaj şöyle: “Öncelikle Meclis gurubumuza bu anlamlı duruşları ve halk iradesini sahiplenme duyguları nedeni ile teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyor, bu vesile ile bütün milletvekillerimizi, parti yönetimini ve halkımızı selamlıyoruz.

‘Bizi cezaevinde AKP, MHP ve CHP tutuyor’

Bugün TBMM tutuklu milletvekillerini, daha doğrusu siyaseten rehin alınmış vekilleri bir yıla yakındır cezaevlerinde tutmalarının eksikliği ve gölgesi ile açılıyor. Geçen yıl zarfında parlamentonuzun ve parlamento başkanının tutuklu vekillerle ilgili bir gündemi ele almamış olması büyük bir utanç olarak tarihe geçmiştir. Her cümlelerinde milli iradenin üstünlüğünden söz edenler, bizatihi kendileri halkın iradesini yasa dışı bir şekilde cezaevine atıp rehin almışlardır. Bizi cezaevine gönderenler savcılar ve mahkemeler değil, AKP, MHP ve bir grup CHP’li milletvekilidir. Hali hazırda hiçbir davada ne adil yargılama ne de hukukun üstünlüğü söz konusu. Biz sanki yargı kararlarıyla tutuluyormuşuz gibi davrananlar sadece kendilerini kandırmış oluyor.

Binler içerde, milyonlar dışarda ‘direnişte’…

Bir kez daha belirtiyoruz; biz siyasi kararla tutuklandık, yargı sadece bunun usulü, formalite tiyatral işlevini yerine getiriyor. Ancak siyaseten HDP’ye tasfiyeyi dayatanların kendisi giderek tasfiye noktasına gelmiştir. Bizim binlerce arkadaşımız içeride, milyonlarca yoldaşımız da dışarıda ortaya koyduğunuz direniş sayesinde HDP bu süreçte güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. Kendisini güçlü gibi gösteren AKP tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetin tam bir cüppeye dönüşmüş olmasıdır.

Siyaset Genel Kurul’dan ibaret değil..

Bugün bizlerle dayanışmada ve gasp edilen parlamento iradesine dikkat çekmek için Edirne Cezaevi’ne gelmek isteyen HDP grubuna, vekillerine konulan yasak, hukuksuzdur, gayri meşrudur. Yine her şeye rağmen siyasetin TBMM’nin Genel Kurulu’ndan ibaret olmadığını göstermek, Edirne’ye kadar gelen bütün arkadaşlarımıza bu anlamlı duruşlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, hepinize selam ve sevgilerimizi başarı dileklerimizi iletiyoruz. Mutlaka kazanacağız.”

EN SON EKLENENLER