Önlü: Ortak mücadele cephesi oluşturulmalı

Partisinin Yüreğir kongresinde konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, CHP’nin başlattığı yürüyüşün geç ama olumlu olduğunu belirterek, “ortak mücadele cephesi” önerdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüreğir İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Dersim Milletvekili Alican Önlü, “AKP’nin Çöktürme Planı’na Kürtlerin kentlerde özyönetim direnişiyle karşılık verdiğini” hatırlatarak, 30 Ekim 2014 tarihinde MGK karar altına alına bu planla Türkiye halklarına katliamların dayatıldığını belirtti.

CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”ne değinen Önlü, bu yürüyüşün geç ama olumlu olduğunu söyledi. Yürüyüşün tek amacının tutuklu milletvekilinin tahliyesi olmaması gerektiğini dile getiren Önlü, “Bu mücadele faşizme karşı bir mücadeleye dönüşmelidir” dedi.

Kürt halkının Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu şekillendiren güç haline geldiğini ifade eden Önlü, sistemin bu güçten korktuğu için 7 Haziran’dan sonra Kürt halkına savaş dayattığını söyledi. Ortak mücadelenin gelişmesi için PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Önlü, yapılan kongrelerle güçlü ve örgütlü yönetimler açığa çıkartarak, ortak mücadele cephesinin oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından gidilen seçimlerde HDP Yüreğir İlçe Örgütü Eşbaşkanlığına Eylem Aslan ve Mehmet Tekin seçildi.

EN SON EKLENENLER