‘Örgütlenme Çalıştayı’nın startı verildi

Ülkedeki toplumsal sorun ele alınacağı 2 günlük ‘Örgütlenme Çalıştayı’nın strartı verildi HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, HDK’nin halkların sesi olduğunu ve ülkeyi halklar mezarlığına çevirenlere ‘Dur’ dediğini söyledi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Türkiye’deki toplumsal sorunların ele alınacağı, yeni dönemde izlenecek yol haritası ve toplumsal dinamikler ile kurulacak temaslara ilişkin Taksim Hill Otel’de iki gün sürecek, “Örgütlenme Çalıştayı”nın startı verildi. Çalıştaya HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın yanı sıra HDK bileşenleri ve Yürütme Kurulu (YK) üyeleri katıldı. Salona, “Yeni yaşam için HDK’de örgütlen” ve “Özgür bir yaşam için örgütleniyoruz kadın mücadelesi ile güçleniyoruz” pankartları asıldı.

HDK herkesi bir araya getirdi

Açılış konuşmasını yapan HDK Eşsözcüsü Hamzaoğlu, HDK’nin kuruluş tarihine bu yana çalışmalarına değindi. Emek ve demokrasi bloğunun özgürlük başarısı halklara, çok büyük umutlar verdiğini dile getiren Hamzaoğlu, “Bu bloğu oluşturanlar, bu başarının geleceğe taşınma öngörüsüyle yeni bir adım daha atmış oldular. HDK, bu topraklarda yaşayan mağdurların, kadınların, gençleri hepsini bir araya getirerek, kendilerine geleceklerine sahip çıkabileceklerini örgütledi. Türkiye topraklarında ilk deneyim olarak başlattılar. O dönemin büyük heyecanıyla bu kadar bileşenin tuğla üzerine tuğla koyarak, her bir söylemin üzerine yeni bir söylem koyarak bugünlere geldi. Büyük başarılar yaşadık” dedi.

‘Hedef alınmamız ciddiye alındığımızın göstergesi’

AKP’nin izlediği politikaları eleştiren ve referandum sürecine yaşanan hukuksuzluğa dikkat çeken Hamzaoğlu, “HDK, bu ülkeyi halklar mezarlığına çevirenlere ‘Dur’ diyebildi. Halkların sesi oldu. Uzun bir durgunluğumuz var. Ancak Türkiye’de yaşananlar, bunu sonlandırmamızı zorunlu kılıyor. En azından tespitlerimiz böyle. Hem gayrimeşru ve hukuk dışı referandum sürecini hep birlikte yaşadık. Bu süreçte bir araya gelenler, hedef alındığı doğrudan doğruya partili cumhurbaşkanının açıklamalarıyla karşı karşıya geldik. Bizi bir şekilde parçalamaya çalışan açıklamalara hedef olduk. Çok ciddiye alındığımızın bir göstergesidir bu” dedi.

Kendini büyüten organizmaya nasıl dönüşeceğimizi tartışacağız

Hileli referandumda AKP ve MHP’nin oylarındaki düşüşe de değinen Hamzaoğlu, “AKP ve MHP’nin çok ciddi gerilemeleri söz konusu. 31 büyükşehrin 17’sinde kaybetti. Büyükşehirlerdeki ilçelerde oy oranı farklılıklarını da görmeliyiz. İstanbul’da 39 ilçede 39’unda da gerilemişler. Devletin yeniden yapılanması süreci tamamlanmış. AKP, uzun süreden merkezin sağın partisinden çıkıp devlet olmuş. Faşizmin yürütücüsü durumda. Bizim de olanaklarımız önümüzde duruyor. Sadece bileşenlerimizle değil, dışımızdakiler ile bir şekilde bir araya gelip neler yapabileceğimizi konuştuk. ‘Türkiye koşullarında HDK’ye gereksinim var mı?’ şeklinde konuştuk. Bugün HDK’yi nasıl örgütleyebiliriz, eksiklerimizle ve hatalarımızla bunların nasıl telafi edebileceğimiz, kendi büyüten bir organizmaya nasıl dönüştürebileceğini tartışacağız” diye konuştu.

Sabahat Tuncel selamlandı

Hamzaoğlu, cezaevinde bulunan ve eski HDK Eşsözcüsü olan Sebahat Tuncel şahsında salondakilere selamlayarak konuşmasını sonlandırdı. Açılış konuşmasının ardından çalıştay basın mensuplarına kapatıldı.

İstanbul / dihaber

EN SON EKLENENLER