Ortak hareket etmek ‘hayır’lı olacak

Referandum süreci öncesi ‘hayır’ oyu kullanacak siyasi partilerin kampanya çalışmaları sürüyor. Referandumda yürütecekleri ‘hayır’ kampanyasını anlatan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, amaçlarının ortak bir güç ortaya çıkarmak olduğunu söyledi

AKP ve MHP’in ittifakıyla Meclis’ten geçirilen “başkanlık” yasası, referandum süreci için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulmayı beklerken, siyasi partilerden tepkiler sürüyor. Referandum sürecini değerlendiren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, “Hayır” mücadelesini yürütmenin önemine vurgu yaptı.

Kaos siyaseti yapılıyor

Gürkan hükümetin kaos, şiddet ve savaşın üzerinden siyaset uyguladığını dile getirerek, sokakta “Hayır” kampanyası yürütenlerin gözaltına alındığını ve şiddete maruz kaldığını belirtti. HDP’ye yönelik saldırı ve tutuklamaları da hatırlatan Gürkan, “Bu tür provokatif gözaltı ve tutuklamaları sıklıkla yaşayacağız gibi görünüyor. Buna karşı her siyasi parti ve örgütün kendi içinde hazırlıkları var” dedi.

7_selma_gürkanMücadele için bir fırsat

Sandıktan ‘Hayır’ çıkması durumunda asıl meselenin başlayacağına vurgu yapan Gürkan, “Çünkü nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz sorusu ortaya çıkıyor. Bu noktada demokratikleşme mücadelesini ilerletmek için iyi bir fırsat doğacak” dedi. Gürkan, demokratik mücadelenin ilerletilmesi için demokratik mücadele bileşenlerinin ortak bir platformda bir araya gelerek hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Ortak hareket etmek bizim için ‘Hayırlı’ olacak” dedi. Gürkan, CHP ve HDP’nin de bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizerek, “CHP ülkenin demokrasi ihtiyacı üzerinde siyasetini belirlemeli ve çeşitli güçler ile bir araya gelmenin yollarını bulmalıdır” diye konuştu.

Sorumluluğumuz var

İktidarın “Güçlü bir Türkiye için evet” diyerek propaganda yapmasını eleştiren Gürkan, “Neyin istikrarı bu! Baskının, tek adam ve tek parti yönetiminin istikrarı mı? Bizim güçlü Türkiye’den anladığımız çok farklı. Hak ve özgürlükler ile güçlü bir Türkiye olur” diye konuştu. Gürkan, “Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var. Bu konuda da hepimizin sorumluluğa ihtiyacı var” diyerek herkesi bu sorumlulukla hareket etmeye çağırdı.

Toplumsal düzen ihtiyacı

Toplumda hak gasplarına karşı bir mecra inşa edilmesi gerektiğini belirten Gürkan, “Kürt sorunun çözümünün sağlandığı, gerçek laiklik ve inanç özgürlüğünün, işçi sınıfının hak ve özgürlüklerinin güvenceye alındığı, kadınların eşit haklarla kendisini birey olarak bu toplumun içinde ifade ettiği bir toplumsal düzen hepimizin hakkıdır” dedi.

Emekçilere çağrı mektubu

İşçilere yazdığı çağrı mektubu ile “Hayır” çalışmalarının startını verdiklerini belirten Gürkan, “Bizim görevimiz halka bu anayasa değişiklik paketinin ne anlama geldiğini anlatmak, ‘Hayır’ diyen güçler ile dönem dönem ortak çalışmalar yaparak, ortaya bir güç çıkarmaktır. Provokatif bir durum olmasa şayet referandum sonucunda önemli bir hayır çıkacağını düşünüyoruz. Yaptığımız halk toplantılarında aldığımız mesaj, bize bu yönde” dedi.

Seda Taşkın / Ankara

EN SON EKLENENLER