‘Otoriter rejim karşısında birlik oluşturmalıyız’

Kürt siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, ‘Yürüyüş desteklenmelidir. Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir’ dedi

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı ve Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinde biri olan Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde katılacaklarını söyledi. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) hukuksuzca vekilliği düşürülen önceki Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nin bulunduğu Kandıra’dan katılacaklarını söyleyen Türk, “Partideki arkadaşlarla görüştük. Günü kararlaştırıp ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğiz. Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim” dedi.

Birlik oluşturulmalı

Adaletin herkes için gerekli olduğunu kaydeden Ahmet Türk, ömrünün bunu savunmak ile geçtiğini, bu ülkede Kürtler, Aleviler, toplumun çeşitli kesimlerinin mağdur edildiğini söyledi. Kürt siyasetçi, “Yürüyüş desteklenmelidir. Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER