Özel: Soylu’nun trollerini Emin Şen yönetiyor

Süleyman Soylu ve trol hesaplar ile ilgili açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in Jandarma ve Emniyet hesaplarını Şen’in kullandığını ve devletten milyonlarca lira ihale aldığını iddia etti

CHP’li Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili “büyük bir dosya” açıklayacağını ifade etmişti. Özgür Özel, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bazı iddialarda bulundu.

İddiaları belgeleriyle göstereceğini belirten Özel, Bakan Soylu’nun AKP’ye geçişinin ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğunu söyledi. Özel, “Türkiye’de, son günlerde Türkiye’de sokaklarda, siyasette yaşananlar düşünüldüğünde açıklayacaklarımızı biz açıklayacak durumda olmazsak üç arkadaşımıza bırakırız demiştik. Dünden beri Türkiye’de önemli bir gündem haline geldi. Bugüne kadar hep Soylu’ya sorular sorduk, cevaplar bekledik ama bugün Soylu’ya soru sormayacağız, verebileceği cevap olduğunu da düşünmüyoruz. Çok konuşulan, iddia edilen bir meseleyi ispat etmeye geldik. Nasıl bir ‘suç işleri bakanı’ ile karşı karşıya olduğumuzu anlatmak istiyorum” dedi.

FETÖ’den ilk ihraç kendisi

“Merkez sağın prensinin AK Parti yolculuğundaki taşıyıcının FETÖ olduğuna şüphe yok” diyen CHP’li Özel, “Akademisyen Vedat Demir ile bağlantısını anlatmıştık, bir kelime cevap veremeyip ‘o zamanlar iltisakı yoktu’ demişti. ‘Sen Gülen’i ziyarete gittin mi’ diye sorduğumuzda ‘hayır’ demedi hiçbir zaman. Kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AK Partiye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti’den ihraç yaşadı. Kendisi, FETÖ’den dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır. O ihraç süreci ve sonrasında yaşananların bugün hayatımızı ne hale getirdiğini, bunu nasıl yönettiklerini konuşmaya başlayacağız.  2012’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, sonra Çalışma Bakanı, sonra İçişleri Bakanı” diye konuştu.

Bakan müşaviri ihale alıp trol besledi

‘Emin Şen’ isminden bahseden Özel, “Süleyman Soylu’nun troll ordularının muhaliflere neler yaptığını biliyoruz da bir isimle başlayacağım. Adı Emin Şen. 4 Ekim 2016 tarihinden itibaren bakan danışmanıdır. Sosyal medyada ismi ’eminimsi’dir. Kendisi ’eminimsi’ olduğunu kabul etmiştir. Süleyman Soylu’nun il il dolaşıp trollük dersleri verdirdiği kişidir. Emin Şen’e ait Native Teknoloji var. Bu şirkette Erkan Gül, Burak Gül ve Erkan Şen var. Ama bir şirket daha var ki 2010 yılından beri Emin Şen tarafından kurulmuş. Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, o şirketinin eski ortaklarının Genç Sivillerin olduğunu, ortakların gittiğini ama kendisinin kaldığını gördük. O şirketlerden birinin adı SM360 Ajansı. Kendi sitesinde referansları var. Bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. TÜBİTAK, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Uluslararası Göç Filmleri Yarışması, Erdoğan Gönüllüleri, oğlanın ETNA spor vakfı, damadın Teknofest’i, Soylu’nun kendisi, Fatma Şahin, Soylu zamanında işlerini yaptığı Çalışma Bakanlığı, Soylu zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma…” dedi.

Kapalı gruplar

Bazı Telegram ekran görüntülerini gösteren Özel, “Bu arkadaşlar sosyal yönetimi yapıyorlar. Faturayı kesip parayı almışlar ama paraları dağıtmışlar. Ebabil Harekatı Telegram kanalı… Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL’lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımında ise inanılmaz bir para akışı olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Dağıttıkları ne işler yapıyor? Ebabil Harekatı Telegram kanalı: 25 tane yöneticinin kendi içlerinde verdikleri kararı göreceksiniz. Biz Lut kavmiyiz, Ebabil kuşları perişan edecek ya… Sayın Davutoğlu çıkmış bir televizyon kanalına. Ebabil Harekatı’nın 8 bin tane trolü itibar suikastına başlıyor. Ekrem İmamoğlu için hazırlanıyorlar. Yalanı buluyorlar, 8 bin trolle talimat veriyorlar” diye anlattı.

Hesapları da o kullanıyor

Emniyet ve jandarmanın sosyal medya hesaplarının Emin Şen tarafından yönetildiğini söyleyen Özel, “Eminimsi’nin cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tweetlerini aynı telefondan atacak yetki var. Troll ordusunun komutanı biz Soylu’yu eleştirdiğimizde şanlı jandarmayı kalkan ediyor. ‘Eminimsi’nin arka cebinde geziyor bu hesaplar… Hacklense ne olur? Bunların AK Parti’yi savunduğu durum AK Parti’nin Süleyman Soylu’yu savunduğu durumdur. Bunlar için ben Lut Kavmi isem Berat Albayrak da o kavimdendir. Bunlar Süleyman Soylu’nun troll ordusudur. Maaşını kendisi değil bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye vermektedir” dedi.

HABER MERKEZİ

#Özel #Soylunun #trollerini #Emin #Şen #yönetiyor

EN SON EKLENENLER