Özel’den ‘ABD Elçisi’ yanıtı: İspat etmezlerse bedelini ödeyecekler

MİT TIR’ları davası sonra açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında, bir Amerikan Büyükelçisiyle değil toplantı yapmak, oturmam görüşmem, el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler, etmezlerse bedelini ödeyecekler” dedi.

CHP’li milletvekilleri, Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcileri Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası sonrası Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklama yaptı.

‘TARİH ÖNÜNDE YARGILANACAKLAR’

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na destek için adliyeye gelen milletvekilleri adına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı. Avukatlara durumu inceleme talebine ilişkin çok kısıtlı bir süre verildiğini kaydeden Özel, “Bir an önce meseleyi toparlayıp baştan şartlanmış olduğu cezayı vermek üzere zamanı tüketmeye çalışan, hızlı bir şekilde karara doğru yürümeye doğru çalışan bir mahkeme görüntüsüyle karşı karşıyayız” dedi.

24 Mayıs’a ertelenen duruşmanın da takipçisi olacaklarını ifade eden Özel, “Ancak hukukun gereğini değil, bir yerlerden çok önceden belirlenmiş kararların gereğini yapanların bugün nerelerde olduğu ortada. Bugün de adaleti aramak yerine talimatlandırıldığı yerlerden bir takım kararları zapta geçirip meseleyi kapatmak için hızlı bir şekilde gayret gösterenler, bu tutumlarının tarih önünde ve bir gün hukuk önünde yeniden yargılanacağı bilsinler” diye konuştu.

‘İSPAT ETSİNLER’

ABD Büyükelçisi ile görüştüğü ve eşbaşkanlığın gündeme geldiği iddialarına yönelik tartışmalara da cevap veren Özel, şunları söyledi: “Bugüne kadar hiçbir gazete ve gazeteciyi mahkemeye vermedim ama o gazete, o manşeti tamamen gerçek dışı ve operasyonel bir haber olan o manşet için hukuk önünde hesap verecek. Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında, bir Amerikan Büyükelçisiyle değil toplantı yapmak, oturmam, görüşmem, el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bunun bedelini ödeyecekler. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız.”

BÖKE’NİN İSTİFA ETMESİ

Partideki görevinden istifa eden Selin Sayek Böke ile ilgilide konuşan Özel, “Dün yaptığımız parti meclisi toplantısında da hem kendisi, hem de arkadaşlarımız değerlendirdi. CHP milletvekilidir, parti meclisi üyesidir. Kendisine sayın genel başkanımız tarafından verilmiş olan görev süresi içinde başarıyla yapmış, kendi takdirinde olmak üzere ve sayın genel başkanla görüşerek görevden affını istemiştir. Kendisi milletvekili grubumuzun bir üyesi olarak partimize katkı vermeye devam edecek. Birilerinin istediği gibi CHP’de bir kavga tartışma ortamı değil, tam tersine bir birlik ve beraberliğin pekiştiği bir toplantıyı geride bırakmış bulunuyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER