Polis engeline karşı oturma eylemi

Yeşil Sol Parti’nin Erxanî’de yapmak istediği halk buluşması öncesi alanlara girişler öncesi herkesin GBT’den geçirilmesine karşı, partililer ve yurttaşlar oturma eylemi başlattı

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesinde halk buluşması gerçekleştirmek istedi. Otogar alanında düzenlenen buluşmaya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayı Halide Türkoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti yöneticileri ve binlerce kişi katıldı.

Gençler alana alınmadı

Buluşmanın yapılacağı alan, polis bariyerleriyle çevrilirken, halk alana Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirilerek alındı. Aynı zamanda alana 18 yaşından küçüklerin girişine de izin verilmedi.

Buluşma iptal edildi

Bu uygulamalara tepki gösteren partililer, kontrol noktasının dışında bırakılanlar için buluşmayı iptal ederek, Erxenî merkezdeki seçim bürosuna doğru “Baskılara bizi yıldıramaz” sloganlarıyla yürümek istedi. Ancak polisler yürüyüşü de engellemek isteyince partililer ve yurttaşlar, Amed-Erxenî yolunu trafiğe kapatarak, oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi sürüyor.

Ayrıntılar geliyor…..

#Polis #engeline #karşı #oturma #eylemi

EN SON EKLENENLER