Provokasyona karşı hak hukuk adalet

Adalet Yürüyüşü, farklı çevrelerin katılımı ile sürüyor. 15’inci gününde devam eden yürüyüşe katılım da her geçen gün artıyor. Rabia işaretli provokasyon, yürüyüş içerisinde farklı kesimlerin olması ve yürüyüşün hala devam ediyor olması AKP çevresini de baya rahatsız etmiş durumda. Araçları ile yürüyüşçülerin yanından geçerken destek verenler olduğu kadar, provokasyon yaratmak isteyenler de bayağı fazla. Kocaman AKP bayrağı asanlar, küçük çocuklara “rabia işareti” yaptıranlar. Buna karşılık yürüyüşçüler de alkışlıyor ve “Hak hukuk adalet” sloganı atıyor. Yürüyüş koordinasyonu, provokasyonların planlı olduğu söylüyor. Hatta CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “İçimize dahi sızmış olabilirler” diyor. CHP buna çözüm olarak da, 25 vekil ayarladığını ve bu vekillerin olası provokasyonları engellemeye çalışacaklarını söyledi.

Coşku ile karşılıyorlar

Yürüşe her yerden destekler artarken, güzergah boyunca geçilen köyler de büyük bir coşku ile karşılıyor yürüyüşçüleri. Yol kenarına çıkan insanlar, alkışlar ile ya da beraberinde getirdikleri dövizler ile yürüyüşçüleri karşılıyor. Önceki gün Bolu çıkışında bir anne, “Adalet bayramı illa ki gelecek” sözleri ile yürüyüşçüleri ağlayarak selamladı.

Horonlarla sonlanıyor

Sabah başlayan yürüyüş, gün içerisinde belirli etaplar ile devam ediyor. Her molada ise, çalınan müzikler ile halay, horon vs. çekiliyor. Gün sonunda yürüyüş etapları sonlandıktan sonra yürüyüşe katılanlar, halay çekip belgesel izlemeye devam ediyor. Fakat yürüyüş boyunca halkla birlikte yürüyen CHP’li vekillerin yürüyüş sonunda halkın arasında olmadıkları da görülüyor.

Fırat Yeşilçınar/Bolu

EN SON EKLENENLER