‘Referandumda Türkiye’yi ilgilendiren bir durum yok’

PDK-T, Federe Kürdistan Bölgesi’nde bağımsızlık referandumuna ilişkin Türkiye’den gelen açıklamalara, “Türkiye’yi ilgilendiren bir durum yok” sözleriyle tepki gösterdi.

Federe Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin Kürdistan Demokrat Partisi – Türkiye (PDK-T), Diyarbakır il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. PDK-T Genel Başkan yardımcıları Hasan Ertaş ve Şerefhan Ciziri’nin katıldığı toplantıda, Türkiye’de devam eden Olağanüstü Hal’in (OHAL) referandum kampanya sürecini etkilediği gerekçesiyle eleştiriler yapıldı.

‘OHAL KAMPANYA SÜRECİNİ YASAKLIYOR’

Toplantıda konuşan Hasan Ertaş, Türkiye’de yaşayan Kürtlere sandığa gitme çağrısı yaptı. Ertaş, Federe Kürdistan Bölgesi’nde devam eden referandum kampanyasına ilişkin yapmak istedikleri eylem ve etkinliklerin OHAL bahanesiyle yasaklandığını hatırlatarak, Türkiye’nin referanduma ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirdi.

‘TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİREN BİR DURUM YOK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın referanduma ilişkin yaptığı açıklamalar sorulan Şerefhan Ciziri ise, “Bağımsızlık referandumu Irak’ı ilgilendiren bir konu, Türkiye’yi ilgilendiren bir durum yok. Bu konuda yapılan açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’de sosyal demokrat olarak bildiğimiz bir partinin milletvekili çıkıp ‘Bağımsızlık gerçekleşirse bizim de Musul üzerindeki haklarımız gündeme gelir’ diyor. Bu da bize gösteriyor ki Türkiye’nin Irakla ilgili siyaseti çok temiz bir siyaset değil” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER