Sandığa daha güçlü sahip çıkmalıyız

Tüm yetkilerin ‘tek adam’a bırakılmak istendiği anayasa değişikliğine karşı ‘hayır’ cephesi çalışmalarına devam ediyor. Okmeydanı halk buluşmasında konuşan HDK Eşsözcüsü Hamzaoğlu, ‘Sandığa daha güçlü sahip çıkmalıyız’ dedi
isan ayında yapılacak referanduma iki aydan az bir süre kalırken, sendikalardan, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine kadar “hayır” cephesinin çalışmaları sürüyor. “Hayır” çalışmalarına halk buluşmalarıyla devam eden HDP, HDK, TJA ve DBP de birçok kentte yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Tek tek ‘hayır’ı anlattılar

Çalışmalar kapsamında Erzîngan’da (Erzincan) düzenlenen halk toplantısında, referandumda “hayır” oyu istendi. HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve HDP MYK üyeleri, merkeze bağlı Geçitli beldesinde kahvehanede yurttaşlarla bir araya gelerek, “hayır” denilmesi gerektiğini anlattı.

‘Biat etmedik’

HDP ve HDK üyeleri İstanbul’un birçok ilçesinde de “hayır” buluşmaları gerçekleştirdi. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ın katılımıyla Esenyurt’ta halk toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Buldan, “Biz bunlara biat etmedik dimdik ayakta durduk” diyerek, “Katliamlara, tutuklamalara, kayyumlara, ‘hayır’ diyoruz” dedi. Buluşma halaylarla son buldu.

‘Sandığa sahip çıkmalıyız’

Kağıthane, Sarıyer, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş ilçe örgütlerinin katılımı ile Okmeydanı’nda da “Umudun adı ‘Hayır’dır” sloganıyla halk toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, “Bu seçim gayri meşrudur bunu bilerek sandığa sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

‘Umudumuz çok güçlü’

Mersin’in Yenişehir ilçesinde düzenlenen halk toplantısında konuşan HDP Riha (Urfa) Milletvekili İbrahim Ayhan ise, anayasa değişikliği ile miadı dolmuş faşist sistemin ayakta tutulmaya çalışıldığını belirtti. Ayhan, “İnanç olarak da umut olarak da en güçlü olduğumuz süreci yaşıyoruz” dedi. Sancaktepe’de HDP ve HDK’nin ortak düzenlediği halk buluşmasına HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit katıldı. Güngören’de yapılan halk toplantısına ise HDP Milletvekili Hüda Kaya katıldı. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde de HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın katılımıyla halk buluşması yapıldı. Kayseri’de ise HDK üyelerinin katılımı ile panel düzenlendi. Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde de, HDP Amed Milletvekilleri Nimettullah Erdoğmuş ve Lezgin Botan’ın ev ziyaretleri devam ediyor.

Kartal’da ortak forum kuruldu

Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri, Kartal’da bir araya geldi. “Diktatörlüğe, yalana, talana hep birlikte ‘Hayır” sloganıyla bir araya gelen demokrasi güçleri, forum düzenledi. Düzenlenen forumda, okunan ortak metinde demokrasi güçleri, “Artık yeter, biz varız! Kendi kaderimizi biz belirleyeceğiz”
mesajı verdi.

İlçe ilçe ‘hayır’ çalışması

Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri ve HDP, ortak bir çalışmayla hazırladıkları “hayır” bildirilerini Beykoz’da dağıttı. Eyüp’te bir araya gelen “Hayır İçin Yurttaş İnisiyatifi” üyeleri ise mahalle komisyonları oluşturdu. Kâğıthane’de de yurttaşlar halk toplantısı
gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER