Sandıkta cevabımız hayır

HDK, HDP, TJA ve DBP’nin başlattığı halk buluşmaları devam ediyor. Toplantılara yurttaşlar yoğun katılım gösterirken, Maltepe’de yapılan toplantıda konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan, ‘Evler, sokaklar bizim, sandıkta onlara cevabımız hayır’ dedi

Yasama, yürütme ve yargının tek kişiye bırakılması amacıyla yapılacak başkanlık referandumu için halk buluşmaları devam ediyor. Referandumda “hayır” cephesini örmek için HDK, TJA ve DBP’nin başlatttığı halk buluşmaları, Türkiye ve Kürdistan kentlerinde devam ediyor. Coşkulu geçen halk toplantılarına HDP milletvekilllerinin yanı sıra yurttaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Kadınlardan ‘hayır’lı karşılama

“Hayır” çalışmaları kapsamında HDP Adana İl Örgütü, halkla bir araya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda kadınların erbane eşliğinde söylediği “hayır” şarkısı renkli görüntüler oluşturdu. Toplantıda konuşan HDP Êlih (Batman) Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AKP’nin devletin kaynaklarıyla “evet” kampanyası yürüttüğünü ancak kendilerinin ise halkın gücü ile “hayır” çalışması yürüttüklerini söyledi. Başaran, toplantının ardından esnaf ziyareti yaptı.

7_hdp_başaran

Xarpêt’te halk buluşması

Xarpêt’te de (Elazığ) HDP Milletvekili Erdal Ataş’ın katılımıyla halk buluşması yapıldı. Ateş, “Bu referandum sürecinin temel nedeni demokratik güçleri durdurmak. Bunun için de tüm yetkileri eline almaya çalışıyorlar” diye belirtti.

‘Görevimiz hayırı örgütlemek’

İstanbul’un birçok ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelen HDK ve HDP üyelerinin önceki günkü durağı ise Gaziosmanpaşa ilçesi oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan HDP Milletvekili Pervin Buldan, “Herkes bulundukları her ortamda ‘hayır’ı örgütlemek durumundadır” dedi. Toplantı halaylarla devam etti.

‘Evler, sokaklar bizim’

Maltepe’de de HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın katılımı ile bir panel düzenlendi. Paylan, bu ülkenin geçmişte de çok acı çektiğini dile getirerek, “Evler, sokaklar, fabrikalar bizimdir. Sandıkta onlara cevabımız ‘hayır’ olacak” dedi. Esenler ilçesinde de halk toplantısı yapıldı.

7_maltepe

‘Diz çökecek insanlar değiliz’

Çewlîg’te ise (Bingöl) aynı amaçla yapılan buluşmada salona 3 dilli “Ney, Hayır ve Na” yazılı pankartlar asıldı. Toplantıda konuşan HDP’li vekil Hişyar Özsoy, “Biz oturup kimseye diz çökecek insanlar değiliz” dedi.

Colemêrg’te ev ziyaretleri

Colemêrg’in ( Hakkari) Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde de, halk buluşması gerçekleştirildi. Toplantının ardından HDP Milletvekilleri Nimettullah Erdoğmuş ve Lezgin Botan ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Muğla ve Bursa’da ise HDP milletvekillerinin katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER