1 Mayıs’ta alanlardayız

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Celal Fırat seçim çalışmalarına devam ederken işçileri unutmadı. Belediye-İş Sendikası Avcılar 2. Nolu Şubesini ziyaret ederek emekçilerin sorunlarını dinledi ve 1 Mayıs İşçi Bayramı için çağrıda bulunarak “1 Mayıs’ta İşçilerin, emekçilerin yanında alanlardayız.” dedi.

Ayrıca Celal Fırat, Avcılar’da ki Katı Atık İşçileri Derneği’nde de (İGEKATDER) işçilerle buluştu. Dernek başkanı Mesut Aygün’e ve işçilere ilgileri için teşekkür eden Fırat, emekleriyle doğaya ve geri dönüşüme çok ciddi katkı yapan, katı atık işçilerini selamladı ve 1 Mayıs’ta herkesi meydanlara çağırdı..

İşçi sınıfı mücadelesinin çok kıymetli olduğunu ve hak verilmez alınır şiarına vurgu yapan Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Celal Fırat, “AKP iktidarının işçi sınıfına düşmanca yaklaştığını biliyoruz. Ekonomik ve demokratik hakları için mücadele eden emekçilerimizi güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmekten geri durmamıştır. Uyduruk gerekçelerle grevler yasaklanmıştır. Bizler Meclis’e gittiğimizde İşçilerin, köylülerin kısacası tüm emekçilerin sesi olacağız.” diye konuştu.
AKP-MHP iktidarının ötekileştirme üzerinden politika ürettiğine dikkat çeken Fırat, “2023 bizim için demokratik hak mücadelesi yılı olacaktır. Yan yana gelirsek Cumhuriyeti demokrasi ile buluşturacağız. Hesap vermeyen, soygun düzeni savunucusu ‘Tek Adam Diktası’na son vereceğiz.
Yıllarca ‘Cumhuriyet’ dedik. Evet, canla başla da sahip çıktık. Biz bu ülkenin çimentosuyuz demeyeceğiz artık. Çünkü Cumhuriyeti artık biz yönetmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kaybediyorlar, kaybedecekler.” diyen Celal Fırat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bana ‘DEDE’ diyorsunuz. Biliyor musunuz ki bu ulvi sıfat yasalarımıza göre yasaklıdır. Cemevlerimiz hala yasal bir statüye kavuşturulmadı AİHM kararlarına rağmen.. Zorunlu din dersleriyle çocuklarımızın asimilasyona tabi tutulduğunun hepimiz farkındayız. Meclis’e bir ‘Torba Yasa’ ile kurdukları Alevi Bektaşi Cemevleri Başkanlığı bizi temsil etmiyor. Üç-beş iktidar yandaşıyla oluşturdukları bu yapı bize yabancıdır ve biz kabul etmiyoruz. Cemevlerimizin Elektrik ve su paralarını muaf tutarak bizi sadaka kültürlerine alet etmek istiyorlar. Biz bunu da kabul etmiyoruz. İşte bu topraklarda halkımızın mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için, demokrasi için, eşitlik için, özgürlük için oylarımız Yeşil Sol Parti’ye diyoruz!”

EN SON EKLENENLER