Celal Fırat’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Celal Fırat yaptığı açıklamada, nefret dilinin toplumu böldüğünü ve düşmanlaştırdığını belirterek “Halklara eşitlik, inançlara özgürlük” dedi.

AKP-MHP iktidarının başı Recep Tayyip Erdoğan ve haddini bilmeyen sözcülerinin nefret dilinden bıktıklarını söyleyen Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili Celal Fırat, “AKP Genel Başkanı R. T. Erdoğan bugün de nefret söylemlerine devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışına atıfta bulunup, Alevi inancını yok sayan bir açıklamada bulundu. Bununla da yetinmeyip bu ülkede ki bütün halkları tekleştirdi.” diye konuştu.

“Kaybedeceğini anlayınca bağırarak ve hakaret ederek konuşan Erdoğan sanırım nefret diliyle Türkiye halklarını birbirine düşürmeyi hedefliyor. Siyasetini bağırarak yürüten Erdoğan nefret dilini sürdürmeye devam ediyor.” diyen Fırat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu dil yıllar boyunca bütün halkları ötekileştirmiş ve düşmanlaştırmıştır. Bu dil Anadolu insanını dili olamaz. Bugün bir cumhurbaşkanı adayı çıkıp ben “ALEVİYİM” diye açıklama yaparak nefret dilinden uzaklaşmamız gerektiğini söylerken, aday olan ve hali hazırda Cumhurbaşkanı olan kişi çıkıp bu açıklama üzerinden nefret dili üretiyor. Türkiye halkları artık bu söylemlerden bıktı. Biz artık ötekileştirilmediğimiz ve eşit olduğumuz bir ülke de yaşamak istiyoruz.

2023 seçimlerine giderken, toplumumuzu ötekileştiren ve nefret tohumları saçan bu dilin artık toplumda bir karşılığı yoktur ve bir etkisi kalmamıştır. Bizler bu ülke de üçüncü bir yolun olduğunu bu seçimde de halklarımızın desteğiyle göstereceğiz. Çünkü partimiz Yeşil Sol Parti tüm halkların ve inançların eşitliliğinin temsil edildiği partidir. Partimiz, haklarımızın temsilinin kendisidir.

Bizler Türkiye’de ki bütün inançların özgürce yaşadığı bir ülke için mücadele ediyoruz. Halklara eşitlik, inançlara özgürlük için oylarımız Yeşil Sol Parti’ye!”

EN SON EKLENENLER