DAD: Gönlümüz Yeşil Sol Parti’den yana

DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada ‘Gözümüz de aklımız da eğilimimiz de Yeşil Sol Parti’den yana’ dedi

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Partilerde seçim beyannamelerini açıklayıp politikalarını Türkiye’ye duyurdu.

Seçimde belirleyici olan kesimler arasında Aleviler de bulunuyor. Siyasi partiler Alevilere ilişkin projelerini açıklarken Yeşil Sol Parti Alevi seçmenden oy olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Parti Seçim Beyannamesi’nde de inanç özgürlüğü, eşit yurttaşlık gibi başlıklara yer vererek Alevilerin oylarına talip.

MA’dan Eylem Akdağ’a konuşan Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın Alevilere yönelik tutumunu eleştirerek, ‘Gönlümüz de eğilimimiz de Yeşil Sol Parti’de’ dedi.

Erdoğan’ın söylemleri

Alevilere yönelik saldırı ve söylemleri değerlendiren Doğan, bunun en yakın örneğinin Cumhurbaşkanlığı aday açıklanması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na uygulanan tavırda ortaya çıktığını belirtti. Doğan, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündeme geldiğinde, Alevi kimliğinin sorun olması ve bunun üzerinden sürekli aşağılanması, ‘o kimlikle olmaz’ vurgusu, çok yaygın bir şekilde dillendirildi. Hatta Cumhurbaşkanlığı tarafından da bu vurgu tekrar yapıldı. Biz Alevilere yönelik, Alevi olmayanlar tarafından, hoş olmayan bazı kelimelerin ve yargıların olduğunu biliyoruz. Buna ek olarak tekrar tekrar bu söylemler bizi yaralıyor” dedi.

İktidarın bakış açısı değişmiyor

Alevilerin hassasiyetlerine dikkat edilmediğini dile getiren Doğan, “Aleviler bir şeyi talep ettiği zaman ‘aman toplumun hassasiyetleri’ derler. Ama nedense hiçbir zaman Alevi hassasiyetleri asla göz önünde bulundurulmaz. Oysa bu toplumun gerçek anlamda aydınlık yüzü olan Aleviler, son derece hoşgörülü, hiç kimseyi incitmeyen, ötekileştirmeyen yerde bulunmalarına rağmen ötekileştirilmeye maruz kalıyor. Osmanlı döneminde Şeyhülislam artığı zihniyetlerle karşımıza çıkmaktan tereddüt etmiyorlar. Ne yazık ki 21 yıllık iktidarlıklarında akıllarının dibinde, zihniyetlerinde ve icraatlarında Alevi’ye bakış açılarında bir değişiklik görmedik. Son noktada da zaten en ağırını Kılıçdaroğlu şahsında ‘inanç üzerinden asla politika yapmayacağım’ demesine rağmen o kadar zorladılar ki ‘ben Aleviyim’ demek durumunda kaldı.”

Gönlümüz Yeşil Sol Parti’de

Emek ve Özgürlük İttifakı ile Yeşil Sol Parti’nin Seçim Beyannamesi ve Kadın Seçim Beyannamesi’nin Alevilere ve eşit yurttaşlığa cevap olabilecek nitelikte olduğunu vurgulayan Doğan, “Bizim talebimizi gören yerde olması oldukça kıymetli. Gözümüz de aklımız da eğilimimiz de Yeşil Sol Parti’den yana. Onların bizi görme halini, bizim de onları görme halimiz olarak tecelli etmesini beklerim. Biz tavrımızı oradan yana koyacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın demokrasi ve özgürlük arayışının, bizim arayışımızla paralel olduğunu görüyoruz. Gönlümüz Yeşil Sol Parti’de” dedi.

DERSİM

#DAD #Gönlümüz #Yeşil #Sol #Partiden #yana

EN SON EKLENENLER