Celal Fırat Alevi kurumlarımızın adayıdır!

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Erdal Ahi: Celal Fırat Alevi kurumlarımızın adayıdır; destekliyoruz, yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Celal Fırat seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul 1. Bölgedeki cemevlerini ziyaret etti. Cemevleri yönetimiyle ve Alevilerle bir araya gelen Fırat, Alevilerden milletvekili seçiminde Yeşil Sol Parti’ye, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nin düzenlediği kahvaltıya katılan Celal Fırat halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Cemevi yönetimi ve başkanı Erdal Ahi, Fırat’ı makamında misafir etti.

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Erdal Ahi, burada yaptığı konuşmada, “Değerli canlar nasıl ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de Halil İbrahim Sofrası açtıysa; siyasi ve toplumsal alanda birlik için bir temel attıysa, Celal Fırat Dede de aynı temelde bir çalışma yürüttü. Biz de Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) olarak Alevilerin birliğini, bütünlüğünü burada sağladık. Bu birliğimize tabii ki Celal Dede ADFE Genel Başkanı olarak çok mücadele etti. Biz de Alevi kurumları olarak her zaman ona destek olduk.

İlkin şunu ifade etmek isterim ki, Yeşil Sol Parti’den teklif direkt Celal Fırat Dede’ye gelmedi. Çatı örgütümüz olan Alevi Dernekleri Federasyonu’na (ADFE) geldi. Biz de yönetim kurulu olarak kabul ettik. Yani anlayacağınız Celal Dede ADFE’nin adaydır. Vekâleten bizi temsil edecektir. Meclis’te Yeşil Sol Parti çatısı altında Alevi temsilcisi olarak görev yapacaktır. İşte bundan dolayı destekliyoruz ve her zaman yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Celal Fırat, cemevi yönetimine ve üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Canlar ben Meclis’e bir Alevi Dedesi olarak gideceğim. Yolumuz erkanımız bize ne öğretmişse öyle davranacağım. Hakk Muhammed Ali yolundaki hizmetimi Meclis’te sürdüreceğim. Nasıl ki Kemal Kılıçdaroğlu hepimizin umudu olmuşsa, bende o inançla mücadele edeceğim.

Meclis’e gittiğimde en önceliğimiz olan cemevlerimizin yasal bir statüye kavuşması için ne gerekiyorsa ona gayret edeceğim. Hele hele sizlerin desteğiyle Yeşil Sol Parti’yi etkin bir şekilde Meclis’e gönderirseniz, elimiz daha da güçlenecektir. Bir Alevi Dedesi olarak hepinizden bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy da Yeşil Sol Parti’ye vermenizi istiyorum.”

Kemal Demir / İstanbul

EN SON EKLENENLER