Son dakika | Kılıçdaroğlu’ndan Osman Kavala açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Osman Kavala… Adalet kadar değerli bir kavram yoktur. Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması, en büyük adaletsizliktir. Osman Kavala, AYM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Onun hapiste olması, onun kişisel sorunu değildir, Türkiye’nin en temel adalet sorunudur.

Kendileriyle ilgili bütün olumsuz haberleri sosyal medyadan çıkarmak istiyorlar. Bu konuda genç bir avukata yetki verildi. Talimat verildiğini biliyorum. İş büyürse o avukatın da adını açıklayacağım. Yolsuzluk dosyalarını yok etmek, unutturmak istiyorlar. Feriştahınız gelse yok edemezsiniz. Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, bizim iktidarımızda vatandaşı cebini doldurmak var.

İstanbul’da belediye başkanı metro yapmak istiyor, İstanbullunun trafik sorunu çözülmek isteniyor ama bir kişiden imza alınamıyor. Senin çözemediğin sorunları çözmek istiyor başkanımız, niye engel oluyorsun. Burnuma kokular geliyor diyorsan, müfettiş ordun var neden görevlendirmiyorsun. Biz halka hizmet ediyoruz, herkes bunu bilsin.

Hava kirliliği açısından, dünyadaki en kirli havaya sahip 15 ilden biriyiz. Yav bu hükümet nerede? Müdahale edilmesi gerekmiyor mu?

Normalde bu insanın dinlenmesi lazım. Yaşadığı sıkıntıları, AKP’li vekilin dinlemesi lazım. Gerçekle yüzleşmesi lazım, yüzleşmiyor. Yaptıkları iş, açım mı dedi, atın salonda. Tek çare bunu söyleyen kişinin salondan atılması. Biz bunu yapmayacağız, her vatandaşımızı dinleyeceğiz. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.

Türkiye genelinde bir şikayet var. Taşımalı eğitimin aktörleri de, bu işi yapan şoförler. Bunlar her yıl ihale yapıyor. Fakat temmuz başındaki rakamlarla, bugünkü rakamlar arasında fark oluştu.

EN SON EKLENENLER