Soylu’dan sonra Erdoğan’dan da seçimlere ilişkin darbe iması

Soylu’dan sonra Erdoğan da seçimlere ilişkin darbe imasında bulundu: Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istikbalimize sahip çıkarız

Seçimlere 2 gün kala anketlerde seçimleri kaybettiği belirtilen iktidardan seçim gününe ilişkin darbe imalı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ’14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’ söylemine benzer bir açıklama da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan, seçim mesajında 15 Temmuz vurgusu yaparak “Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız” dedi.

İlk değil

Erdoğan dün yaptığı bir açıklamada Kılıçdaroğlu’na “Millet size ülkesini teslim etmez” demişti. Bugün de seçimlere dair ’15 Temmuz’ vurgusu geldi.

Erdoğan Twitter’dan yayınladığı mesajında şunları söyledi: ”Hangi saldırılarla karşılaşırsak karşılaşalım, milletin iradesine ve demokrasimize gölge düşürmeyiz. Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız. Çünkü biz, mensubu ve hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz bu millet için varız. Hiçbir ayrım yapmadan, 85 milyona aşkla hizmet etmek için varız. Bu uğurda şimdiye kadar nice ihaneti göğüsledik, nice badireler aştık, nice varlık yokluk mücadelesi verdik. Son 21 yılda her alanda Türkiye Yüzyılı’nın altyapısını kurduk, hazırlıklarını tamamladık. İnşallah 14 Mayıs’la birlikte Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başlayacağız.”

Soylu ’14 Mayıs siyasi darbedir’ demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde seçimleri ‘darbe girişimi’yle bir tutmuş bu sözler kamuoyu tarafından eleştirilmişti.

Soylu’dan sonra AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım’sa ‘işgal’le ilişkilendirmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti hedef alırken şiddet dilini seçmişti: “Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar.”

HABER MERKEZİ

#Soyludan #sonra #Erdoğandan #seçimlere #ilişkin #darbe #iması

EN SON EKLENENLER