SP Genel Başkan Yardımcısı: Görünen köy kılavuz istemez

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, kurulan AKP-MHP ittifakının topluma bir şey kazandırmayacağını belirterek, “Görünen köy kılavuz istemez” yorumunda bulundu.

AKP ve MHP’nin, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrası dolaylı olarak yürüttükleri siyasi ortaklık, 2019 seçimleri için kurulan “Cumhur İttifakı” ile resmileşti. Bu kapsamda hazırlanan 26 maddelik “İttifak kanun teklifi” de, 21 Şubat’ta Meclis Başkanlığı’na sunuldu.
AKP ve MHP’nin kurdukları bu ittifaka dahil etmeye çalıştığı Saadet Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, her iki partinin kurduğu bu ittifakı değerlendirdi.
Parti olarak öncelikli amaçlarının, Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır durumdan süratle kurtulması olduğunu belirten Aydın, bu durumun ise seçim sonuçlarıyla elde edilecek bir şey olmadığını vurguladı.
Aydın, “İktidar partisi ve MHP’nin yan yana gelip Cumhur İttifakı’nı gerçekleştirmesi bizi endişelendirmez. Bizim için önemli olan bu ülkeye için ne vaat ettikleri, toplumu nasıl normalleştirecekleridir. Türkiye’nin dış politika, ekonomik, sosyal çıkmazlarını nasıl ortadan kaldıracaklar, bununla ilgili ne vaat ediyorlar, bunlar önemlidir. Yoksa siyasi partiler doğal olarak bir araya gelip, ittifak yapabilirler. Biliyorsunuz ki, AKP ve MHP dün dolaylı yollardan beraberdi, bugün o beraberliklerini ilan ettiler. Kendileri, bizim üzerimizden ittifaka ilişkin hesapları olabilir. Ama biz Saadet Partisi olarak, Türkiye’nin gerçekten normalleşmeye, yeni bir süreci yaşamaya ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede elimizden geleni yapacağız ve öyle hareket edeceğiz” diye konuştu.
‘İTTİFAKIMIZ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR’
Aydın, ülkenin ayrıştırmaya değil, birlikte yaşamaya ihtiyacının olduğunu da söyledi. Aydın, “Huzur ve mutluluğumuzun Diyarbakır’dan, Türk’ün huzurunun Kürt’ün huzurundan geçtiğini, laikin huzurunun dindar insanın huzurundan geçtiğini bilmeliyiz. Yine biz bu ülkenin sorunlarını bildiğimiz gibi, nerede buluşacağımızı da biliyoruz. Hak, adalet ve özgürlükte, bunların önündeki engellerin kaldırılmasında buluşacağız” dedi.
Henüz seçim hattı içerisine girmediklerini ama bir takım prensiplerini, ilkelerini kamuoyuna deklere ettiklerini hatırlatan Aydın, şunları söyledi: “Bu çerçevede iktidar partisi bizim bu prensiplerimize yakınlaşacaksa ittifak oluştururuz. Şuan için pek mümkün görmüyoruz. Biz her şeyden önce parlamentonun güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığının sağlanması, adaletin tesis edilmesi hususunda buluşacağız. Bu konularda yan yana gelebileceğimiz, aynı hedefleri gözetebileceğimiz bir takım işbirlikleri mümkün olabilir. Fakat söylediğim gibi bu AKP-MHP ittifakıyla şuan için mümkün görünmüyor.”
‘BU İTTİFAK ÜLKEYE KAZANDIRMAZ’
AKP-MHP’nin ittifakının, iddia edildiği gibi topluma bir şey kazandırmayacağını söyleyen Aydın, “Uzun süredir fiili olarak beraber olan bu iki parti, bugüne kadar ülkeye ne kazandırmışsa bundan sonra da onu kazandırabilir. Dolayısıyla biz, ‘görünen köy kılavuz istemez’ diyoruz. Bu ittifakın toplumu rahatlatacak bir süreci başlatacağını düşünmüyoruz. Ümit ederiz ki, iyilik ve güzellik getirirler fakat biz bunu getirebileceklerini beklemiyoruz” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER