‘Sur’dan Soma’ya hayır borcumuz var’

Referandum çalışmaları kapsamında HDP, DBP, HDK ve TJA’nın başlattığı halk buluşmaları devam ediyor. Mûş, Mersin ve Adana’da yurttaşlarla bir araya gelen HDP milletvekilleri, ‘hayır’ demek için toplumun birçok nedeninin olduğunu söyleyerek, referandumun bu anlamda iktidara bir cevap olacağını söyledi

“Tek adam” yasası için yapılacak referandum öncesi AKP, gözaltı ve tutuklama operasyonlarına devam ederken, HDP ise bütün baskılara rağmen halk buluşmaları yapmaya devam ediyor. Türkiye ve Kürdistan’da kent kent halk buluşmaları yapan HDP, DBP, HDK ve TJA üyeleri, HDP milletvekillerinin katılımıyla halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Yapılan toplantı ve esnaf ziyaretlerinde referandum süreci ile birlikte “Neden hayır?” denildiği anlatılıyor. Birçok kentte yapılan halk buluşmaları dün de Adana, Mersin ve Mûş’ta yapıldı.

Mûş’ta esnaf ziyareti

Çalışmalar kapsamında Mûş’ta esnaf ziyaretleri yapan HDP Mûş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ile beraberindeki HDP ve DBP üyeleri, yurttaşların sorunlarını dinledi. Yaptıkları çalışmaları sosyal medya hesabından paylaşan Çelik, esnafın “hayır” dediğini belirterek, “Esnafın gündemi başka, Ankara’nın derdi başka” dedi.

7_muş_2

Mersin’de halk toplantısı

“Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır” sloganıyla Mersin’de de halk toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit, “Bir değil binlerce itirazımız, binlerce ‘hayır’ımız var” diyerek, “O sandıktan ‘hayır’ı çıkarmak bizim boynumuzun borcu. Bizim Nusaybin’de, Sur’da, Şırnak’ta evleri yıkılan, çocukları katledilen Kürtlere borcumuz. Bizim Soma’da göçük altında kalan 301 işçiye borcumuz” dedi. Kürtlerin dört gözle sandığın kurulacağı tarihi beklediğini ifade eden Koçyiğit, sandık günü geldiğinde Kürtlerin sandıkta var olacağını ve sandığın rengini belirleyeceklerini ifade etti. HDP’li vekil Feleknaz Uca da, referandumda ‘hayır’ demenin halkların iradesinin teslim alınamayacağını bir kez daha ortaya koyacağını ifade etti.

7_yıldırım

Zulme karşı durmak için…

Adana’da HDP Ceyhan İlçe Örgütü de, HDP Mûş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP Êlih (Batman) Milletvekilli Mehmet Ali Arslan ile çok sayıda yurttaş katılımıyla halk toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Aslan, “Biz AKP ‘evet’ diyor diye ‘hayır’ demiyoruz. Biz Anayasa’daki 18 maddenin antidemokratikliğine ve tek kişinin kutsallaştırılmasına karşı ‘hayır’ diyoruz” dedi. Yıldırım ise gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekerek, “AKP’nin Kürtlere bu kadar saldırmasının asıl nedeni Rojava’daki kazanımlardır. Sırf Kürtlerin Suriye de kazanımlarına engel olmak için bu ülkenin çocuklarının İŞİD tarafından diri diri yakılmasına göz yumdular. Bu zulme karşı ‘hayır’ın daha gür bir şekilde haykırılması gerekir”dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER