Temelli Wan’da gençlerle bir araya geldi

Wan’da gençlerle bir araya gelen HDP Wan Milletvekili Sezai Temelli, ‘Genç siyaset her şeyden önce statükoyu kabul etmeyen siyasettir, düzeni değiştirme gücünü içinde taşıyandır’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan Milletvekili Sezai Temelli, Bilim, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Antropoloji, Sanat ve Kültür Derneği’nde (Bask- Der) gençlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Gençlerden destek

Ziyarete Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti (YSP) eşbaşkanları ve HDP yöneticileri de eşlik etti. Gençler adına konuşan İsmail Hakkı Tuncer, seçimlerde gençlerin önemli bir rolü olduğunu vurgulayarak, “Seçimlerde ilerici güç gençlerdir. Partimize destek olacağız” dedi.

Ardından konuşan Temelli ise, gençlerle buluşması nedeniyle heyecan duyduğunu belirterek, birçok krizin yaşandığını ve bu krizlerden çıkışın HDP’nin paradigmasıyla olduğunu vurguladı.

24 yıldır iyiye giden bir şey yok

Geleceğe dair umutlu bakabilmek için tecridin son bulması gerektiğini vurgulayan Temelli, “24 yıldır tecrit var, 24 yıl bu ülkeye baktığınızda herhangi bir şeyin iyi gittiğini ifade edemeyiz. Türkiye 2012-2015 sürecinde bunu gördü. Daha sonra masayı devirdiler, sonrasında çöktürme planı devreye girdi. Hepimize önemli sorumluluklar düşüyor, bu düzeni değiştirmek mümkün. Bunun nasıl yapılacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Seçimlere değinen Temelli, “Bu mücadeleyi büyüterek sürdürmek zorundayız. Bu aşamada gençler önemli, gençlik önemli. Biz demokratik cumhuriyetten bahsediyoruz, burada gençlikten bahsediyoruz, genç siyaset önemli. Genç siyaset her şeyden önce statükoyu kabul etmeyen siyasettir, düzeni değiştirme gücünü içinde taşıyandır” dedi.

WAN

 

#Temelli #Wanda #gençlerle #bir #araya #geldi

EN SON EKLENENLER