Türkiye’de 157 gazeteci tutuklu… Erdoğan: Düşünce ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da katıldığı etkinlikteki konuşmasında gençlik vurgusu vardı. Erdoğan aynı zamanda demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunduklarını söyledi. Türkiye'de 157 gazeteci çeşitli hapishanelerde tutuklu bulunuyor.

Fikirlerin rahatça konuşulup tartışılmadığı yerde şiddet devreye girer. Bunun için biz düşünce ve ifade özgürlüğünü, başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik. Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık, anlaşamayız. Çünkü biz insanı eşref-i mahlukat olarak gören medeniyetin mirasçılarıyız. Biz, yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyen bu yaklaşımdan hareketle tüm insanlara saygı duyan bir anlayışa mensubuz. Böyle olduğu için de çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişimiz olmuştur.

Batının İslamofobisini görüyorsunuz ama biz diğer mabetleri de koruma altına aldık.İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Bunu böyle bilesiniz.Teknolojinin ulaştığı seviyeye rağmen kitaplar hala kendini geliştirmek isteyenler için birer hazinedir.

Ülkemizde mesele kitap bulamama meselesi değil, okumama sorunudur. Ben yeni nesilden umutluyum.Bize sorgusuz sualsiz itaat eden bir gençlik değil, neyi niçin savunduğunu bilen bir gençlik lazım.16 Nisan’da gençlerimizi için tarihi bir adım atıldı ama birileri gençlerimize güvenmiyor.

Ben 2023, 2071 hedeflerimizi emanet ettiğimiz gençlerimize güveniyorum.

Türkiye'de 157 gazeteci tutuklu

Türkiye'de aralarında gazetemiz yazar, yönetici, muhabirimizin de olduğu 157 gazeteci tutuklu bulunuyor.

 

EN SON EKLENENLER