‘Türkiye’nin kirli çamaşırları dökülecek’

ABD’nin önde gelen yayın kuruluşlarından CNBC, Rıza Sarraf davasının sonunda “Birçok kirli çamaşırların ortaya döküleceğini” söyledi. Sarraf davasını içeriden ve yakından izleyen bir kaynağının, davanın seyriyle ilgili görüşlerini yayınlan CNBC, adının açıklamasını istemediği kişinin, “Mahkeme sonunda, muhtemelen çok fazla kirli çamaşır ortaya dökülecek. Bu Türkler için çok yüz kızartıcı olacak” diye konuştu.

Haberde, New York’ta kara para aklamakla suçlanan Sarraf’ın, kurduğu suç şebekesiyle ilgili planları AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve yakın çevresinin bildiği yönünde, bazı itiraflarda bulunabileceği ihtimalinden söz edildi.

En düşük noktada

CNBC, haberinde iki ülke arasında yaşanan gerginlikle ilgili çeşitli uzmanların görüşlerine de yer verdi. CNBC’ ye konuşan uzmanlar, “Türk-Amerikan ilişkileri, Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgal etmesinin ardından Kongre’nin silah ambargosu uyguladığı 1974’ten bu yana, en düşük noktada” görüşünü savundu. CNBC’ye konuşan Dış İlişkiler Konseyi (CFR) adlı düşünce kuruluşunun Ortadoğu ve Afrika çalışmalarının kıdemli uzmanlarından Steven Cook ise, iki ülke arasında, İncirlik ve F-35 projesi de dahil, ilişkinin temel ilkelerinin açıkça sorgulaması gerektiğini belirterek, “Türklere baskı yapıldığında, yaklaşımlarını değiştirme eğilimine giriyorlar” dedi.

EN SON EKLENENLER