‘Ülkenin uçuruma sürüklenmesine dur deme anındayız’

Sandığa gidip oy kullanın çağrısında bulunan TÖP Dönem Sözcüsü Pelin Kahiloğulları, ‘Erdoğan’ın kaybetmesi için oylar  Kılıçdaroğlu’na’ dedi

Yarın yapılacak seçimler için ANF’ye konuşan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Pelin Kahiloğulları, neden Erdoğan’a karşı oy verilmesi gerektiğini anlattı. AKP-MHP-Ergenekon ittifakının oluşturduğu cehenneme işaret eden Kahiloğulları, “Anlattıkları hikâyeler, sundukları vaatler, bu cehennemin daha da derinleşeceğinin işaretlerini sunuyor. Erdoğan önderliğindeki ırkçı faşist iktidar koalisyonunun sözcüleri, ülkemizi ekonomik ve siyasal olarak soktukları cehennemin ateşini daha da güçlendireceklerini anlatıyor. Yoksulluk derinleşecek, onca methiyesini yaptıkları Türk Lirası değersiz bir kâğıda dönecek, işsizlik daha da artacak, esnaflar iflas edecek” dedi.

İktidarın ‘İç düşman dış düşman’ yalanı

İktidarın, cehenneme sürüklenen bu süreçte toplumsal öfkeyi bir ‘iç düşman, dış düşman’ yalanıyla ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çeken Kahiloğulları, şöyle devam etti: “Yaşanacak yıkımın çaresiz bırakıp öfkelendirdiği yoksul yığınları ‘ezan, bayrak, iç ve dış düşmanlar’ edebiyatıyla içte Kürtler, kadınlar, Aleviler ve göçmenlere, dışarıda komşu ülkelere karşı kışkırtacaklar. Öfkeli ve çaresiz yoksulların bilinçlerini bulandırmak, öfkenin yoksulluğun bilinçli örgütleyicisi olan kendilerine dönmesini engellemek istiyorlar.”

‘Ülkenin uçuruma sürüklenmesine dur deme anındayız’

Tam da bu noktada ülkenin Erdoğan iktidarında zifiri bir karanlığa dönüştürülmesine karşı Kılıçdaroğlu’na oy verdiklerini kaydeden Kahiloğulları, şunları söyledi: “Karşımızda şu anda ciddi bir kadın düşmanı Meclis var. Aslında uzunca bir süredir kadın düşmanı politikalara karşı sokaklarda direndik ve bugün sandığa giderken sokaktaki direnişi bir biçimiyle bize nefes aldırma adına sandıklara taşımaya çalışıyoruz. Aynı durum Kürtler ve Aleviler için de söz konusu. Toplum son birkaç senede inanılmaz kutuplaştırıldı. İktidar düşmanca söylemlerini Aleviler ve Kürtler üzerinden yürütüyor, yürütmeye devam ediyor. Bu anlamıyla kritik bir seçimler bizi bekliyor. Ülke tarihinin önemli bir anındayız. Ülkenin uçuruma sürüklenmesine dur deme anındayız.”

‘Oylara sahip çıkalım’

İlk turda öyle ya da böyle bir biçimiyle belli hileler yapıldığını hatırlatan Kahiloğulları, o yüzden sandık güvenliğinin oy kullanmak kadar önem taşıdığını söyledi. Özellikle ilk turda belli illerdeki sandık güvenliğinde açığa çıkan boşlukların, iktidarın hile yapma sürecini kolaylaştırdığını belirten Kahiloğulları, şöyle konuştu: “Hem oy kullanmaya hem de sandık güvenliğini almaya çağırıyoruz. Sandık güvenliği halkın uzunca bir süredir sokaklarda sürdürdüğü direnişi, muhalefeti oy gecesinde de sürdürmesiyle sağlanacak. Tek başına oy kullanım saatinin bitimine kadar sandık başlarında da durmak yetmez. Tüm yurttaşlarımızı oy kullandığı okulda, mahallede, sokakta ve bir arada durmaya ve geri adım atmamaya çağırıyoruz. İktidara ve hepimizi sürükledikleri zifiri karanlığa ‘hayır’ demek için sandığa gidip oy kullanalım. Erdoğan kaybetsin diye, oylar Kemal Kılıçdaroğlu’na!”

İSTANBUL

#Ülkenin #uçuruma #sürüklenmesine #dur #deme #anındayız

EN SON EKLENENLER