Van nöbeti: Kayyumlar gider, bizler kalırız

HDP’li belediyelerin gasp edilmesine karşı Van’daki Demokrasi Nöbeti, 49’uncu gününde devam etti. İpekyolu ilçesindeki HDP binası önünde yapılan nöbet eylemine HDP’li milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan’ın yanı sıra aralarında Barış Anneleri katıldı.

Eylemde, “Direne direne kazanacağız”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” sloganları atıldı.

Nöbette konuşan HDP’li vekil Sarısaç, “Her gün partimizi terörize ve kriminalize etmeye çalışıyorlar. Seçilmişlerimizi sürekli tehdit ederek ve savaş politikalarıyla ülkeyi yönetmeye çalışmaktadırlar” dedi.

Sarısaç, “Bizler dikta, tek adam rejimine, halkların gaspına karşı her zaman mücadele ettik. Demokrasiden, barıştan, eşitlikten ve halkların birlikteliğinden yana olduğumuzu söyledik. Biz, özgür yarınları inşa edinceye kadar mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Baskılara rağmen demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirten Sarısaç, “Biz onları, siyasetlerini böldük, politikalarını boşa çıkardık. Artık halklar bir arada yaşamak istiyor. Bunun cevabını da seçimde verdiler. Bugün yine OHAL süreçleriyle, tutuklamalarla insanların sesini kestiklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlardır” şeklinde konuştu.

Sarısaç, “Daha dün partimizi ziyaret eden KHK’lı mağdurlara bile tahammül edemediler” dedi ve şunları ifade etti: “Partimizin, Türkiye halklarının umudu olduğunu gördüklerini, bu ülkeye HDP’nin, demokrasiyi savunanların barışı getireceklerini bildikleri için korkuyorlar”

KHK’lı mağdurlarına da dikkat çeken Sarısaç, şöyle konuştu: “Bilsinler ki emekçilerdir bu ülkeyi ayakta tutanlar. Saraylarda ülkeyi yönetemezsiniz, insanlar işsiz, bu toplum yoksul, çay simit hesabıyla mağduriyetler üzerinden işsizliği öne sürerek kendi mağduriyetini, hukukun olmadığını öne sürerek bu vaatlerle demokrasiyi, eşitliği getireceğini işsizliği bitireceğini söyleyerek başa gelen AKP iktidarı, Türkiye’nin hiçbir dönem yaşamadığı kadar işsizlik, hukuksuzluk yaşamıştır. Bu ülkede 5 milyondan fazla işsiz yaşamaktadır. Açlıkla, yoksullukla yüz yüzedir. Hukuksuzca işinden olan yüz binlerce işçi ve emekçi vardır. Bu insanların kendilerini savunma ve haklarını aramaları bile ellerinden alınmıştır.”

Demokratik yollarla çözümün bir an önce tesis edilmesi çağrısında bulunan Orhan, “İktidarlar gider, halk kalır. Kayyumlar gider, bizler kalırız. Direne direne kazanacağız. Bu ülkede eşitliği, demokrasiyi, barışı savunanlar kazanacaktır. Mutlaka kazanacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşma ardından oturma eylemi, sloganlarla sona erdi.

EN SON EKLENENLER