Ya ertelenmeli ya da…

Antalya Barosu, Önce Demokrasi ve Anayasa-Der, Antalya Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda “Anayasa değişikliğini konuşuyoruz” konulu panel düzenledi. Panele Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile Prof. Dr. Sibel İnceoğlu ve Demokrasi İçin Birlik Sözcüsü Rıza Türmen katıldı.

OHAL’den sonra

Rıza Türmen, “Parlamentonun ikinci muhalefet partisi HDP’nin 11 milletvekili cezaevindeydi, bunlar Meclis’te yoktu; milletvekillerinin oy kullanması, gizli oy kuralı açık şekilde ihlal edilmiştir. Bu nedenlerle demokratik meşruiyetinden kuşku duyuluyor. Bu 18 madde OHAL döneminde yapıldı. Olağanüstü dönemlerde parlamento normal çalışamaz. Muhalefetin rolü ortadan kalkar, temel hak ve özgürlükler askıya alınır. Türkiye’de 150 basın kuruluşu kapatılarak mallarına el konulmuştur. 150 gazeteci cezaevindedir. Anayasa yapmaya uygun bir ortam yok. Ya referandum ertelenmeli veya OHAL kaldırılarak ortam demokratikleştirildikten sonra Anayasa değişiklikleri yapılmalı” dedi. Sibel İnceoğlu, “Bu sistem kararnameler rejimidir” derken, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise, “En olmayacak bir ortamda rejim değişikliği kotarılmaya çalışılıyor” dedi.

DİB: OHAL’de meşru değil

Demokrasi İçin Birlik Girişimi de yaptığı açıklamada, “Venedik Komisyonu’nun Türkiye’deki Anayasa değişikliklerine ilişkin hazırladığı raporda, Türkiye’nin tek adam rejimine sürüklendiği, ülkenin otoriter bir rejimi engelleyecek tüm mekanizmalardan yoksun olduğu belirtiliyor. Demokrasi için Birlik Girişimi olarak Venedik Komisyonu raporunun dikkate alınmasını, OHAL’e derhal son verilmesini, demokratik hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” denildi.

ANTALYA

EN SON EKLENENLER