Yarka, Şırnaklı ailelere göz dağı vererek, AKP’ye oy istiyor

İstanbul’da 31 Mart tarihinde yapılan ve YSK kararlı ile iptal edilen yerel seçimler 23 Haziran günü yeniden yapılacak. Yoğun Kürt nüfusuna sahip İstanbul’da adaylar, her fırsatta Kürtlerin oylarına talip olduklarını vurguluyor. Türkiye’nin bir çok şehrinden çağrılan AKP’li belediye başkanları da seçim çalışmalarına dahil oldu.

Geçtiğimiz hafta Fatih ilçesine bağlı Sirkeci semtine gelen AKP Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kürt iş insanlarına emrivaki ziyaretleri ile Binali Yıldırım’a oy istediği ortaya çıktı. Aracı olarak kullandığı AKP’li olduğunu bilinen Şırnaklı A.S ile otelleri, restoranları gezen Yarka, belediye ile bir sorunları oldukları taktirde halledebileceğini, buna karşılık da oylarını AKP’nin adayına vermelerini istedi.

‘VERECEĞİNİZ OYA GÖRE YARDIMCI OLURUZ!’

Restaurantta çalışan Kürt bir yurttaş olay günü yaşananları anlattı. İddiaya göre Yarka, yanında korumaları ile restauranta gelerek iş sahibini bekledi. Ardından gelen A.S. ile aralarında seçime ilişkin konuşmalar yaptılar. Cebinden 4 bin TL çıkaran Yarka, çalışanların gördüğünü fark ettikten sonra A.S’yi kamaraların görüş alanında olmayan merdiven boşluğuna götürdü.

Bu bilgileri bizimle paylaşan çalışan, Yarka ile A.S.’nin aralarında geçen konuşmaya ilişkin şunları belirtti: “Buna benzer bir kaç işletmeye daha bizi götür. Ailenle de konuştun mu? Onlar da oylarını kime verecekler biliyorlar değil mi?” Yarka’nın işletme sahibi ile görüşmesinin ardından restauranttan ayrıldığı belirtildi.

Çekim ve ses kaydı yapmak istediklerini ama korumaların gözetiminde yapamadıklarını da aktaran çalışan, “Madem Şırnak’ın başkanıdır, Şırnak için emek harcasın. Ne işi var İstanbul seçimleri ile? Kürtlere gözdağı vermek istiyorlar. Ailelerinin büyük kısmı Şırnak’ta olan Kürtleri korkutmak için bunu yapıyorlar” diye konuştu.

MEHMET YARKA NASIL BELEDİYE BAŞKANI OLDU?

Savaş politikalarının yoğun yaşandığı Şırnak’ta, 14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 23.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, DBP’li Belediye Başkanı Serhat Kadirhan, İçişleri Bakanlığı tarafı görevden uzaklaştırılmış, yerine kayyum olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Turhan Bedirhanoğlu getirilmişti. Şırnak’ta 16 yıl sonra ilk kez AKP belediye başkanlığı aldı.

Çevre karakol ve köylerden binlerce asker, korucu ve AKP’li, seçimden önce belirledikleri yerlere taşındı. Sadece ilçelerde değil, beldelerde de yüzlerce usulsüz seçmen kaydırmasının yapıldığı seçmen listelerine yansıdı. 31 Mart tarihinde binlerce askerin okullarda oy kullanma sırası bekledikleri fotoğrafları da yayınlanmıştı. Nüfusundan çok kolluk kuvvetlerinin sayısı ile seçime giden Şırnak, 31 Mart’ta en fazla usulsüzlüğün yaşandığı şehir oldu.

EN SON EKLENENLER