Yeşil Sol Parti Agirî’de dört vekil hedefliyor

Yeşil Sol Parti Agirî Eşsözcüsü Cemal Akar, hedeflerinin dört vekil çıkarmak olduğunu söyleyerek ‘bu halk mutlaka kazanacaktır’ dedi

Kurdistan ve Türkiye kentlerinde siyasi partiler 14 Mayıs seçimlerine hazırlanıyor. Siyasi partiler 9 Nisan’da vekil aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Agirî’de (Ağrı) Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz’ı aday olarak gösterdi.

‘Partimize yoğun ilgi var’

Agirî’de 3 vekil çıkaran Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti ile seçimlere girecek. Yeşil Sol Parti Agirî Eşsözcüsü Cemal Akar, kentte hedeflerinin 4 vekil çıkarmak olduğunu söyledi. Halkta Yeşil Sol Parti’ye karşı büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Akar, “Bu coşkuya, inanmışlığa layık olmak ve seçimlerde başarılı olmak için tüm bileşenlerimiz ve halkımızla birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

‘4 vekil çıkarmayı amaçlıyoruz’

Seçimde 4 vekil çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Akar, “Diğer partiler tabela partisi olarak varlığını devam ettiriyor. Daha önce AKP ile 1 vekillik yarışımız vardı ama artık halkımız bu faşist, inkârcı ve imha sistemine karşı oldukça öfkeli. Kriz her şekilde halkın yaşamına yansıyor. Halkımız bunun nedenin tekçi zihniyet olduğunun farkında. Halkın tepkisini ve öfkesini görüyoruz ve politikalarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Yeşil Sol Parti güçlü bir aktördür ve bu defa 4-0 yapacağız. Plakamızı tabela yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘Sandıklarımızı terk etmeyeceğiz’

Sandıklarda seçim güvenliğine de değinen Akar, “Tüm tedbirlerimizi aldık. Daha önce bu sistem teşhir oldu. Herkes bunların hırsız olduğunu biliyor. Bizim de seçim güvenliği için ciddi çalışmalarımız var. Birçok hukukçu ile görüşüyoruz, seçim güvenliğini onlarla birlikte sağlayacağız. Aynı zamanda yurtsever halkımız ve partimizin çalışanları da ellerinden geleni yapacaktır. Daha önceden de tecrübemiz var, bu inkarcı tekçi sisteme güven olmayacağını biliyoruz. Her anlamda tedbirimizi aldık, sandıklarımızı koruyacağız. Sandıklarımızı terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Bu halk mutlaka başarıya ulaşacaktır’

Akar, seçime hazır olduklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu dikta rejimini Agirî’den başlayarak yenilgiye uğratacağız. Halkımızın, çıkarları, istekleri ve dili önceliğimizdir. Bir halkın geleceği söz konusu biz siyasetçiler de bu konuda her türlü bedeli vermeye hazırız. Bu halk mutlaka başarıya ulaşacaktır. Biz kazanacağız.”

AGİRÎ

#Yeşil #Sol #Parti #Agirîde #dört #vekil #hedefliyor

EN SON EKLENENLER