Yeşil Sol Parti Amed il örgütü 1’inci Olağanüstü Kongresini yaptı

Yeşil Sol Parti Amed Yenişehir İlçe Örgütü ‘Birlikte Başaracağız’ şiarıyla 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) Amed Yenişehir İlçe Örgütü “Birlikte Başaracağız” şiarıyla 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni yaptı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 No’lu Şubede gerçekleşen kongreye vekil adayı Ceylan Akça, İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin’in yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kongreyi İngiltere’den gelen seçim gözlem heyetinden üyeler de izledi.

‘Bizi bir araya getiren umutlarımızdır’

Kongrede konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, kentte 12 milletvekilinin tamamını çıkaracaklarını belirterek, “Dar ağaçlarda idam edilenlerden 12 Eylül darbesin, 90’lı yıllardan bugüne her şey aynı. Hatta daha da aşan bir ceberut sistem bizleri yok sayan, bizlere cenazemizi torbada veren, cenazesi sokakta bırakılan anne oldu. Bizler o kadar acı ve travmalarla yaşadık, bugün bizleri burada bir araya getiren bu acılarımızdır ve bir o kadar umutlarımızdır. Bizler çok ah ettik ama ah ederken bizim dilimizi kültürümüze el uzatan, dil uzatan, biz yok sayan, bizi öldüren ve tutuklayanlara ahımız var. Onlar çok iyi bilsinler ki bizler HEP’ten bugüne kadar demokratik mücadele verirken sürekli engellemelere maruz kalırken, bilmedikleri bir şey var. Bizler özümüzde ve sözümüzde değişmedi. İsimlerimiz değişmiş olabilir ama pozisyonumuz hep aynı. Çok büyük bedeller verdik doğru ancak büyük kazanımlarda elde ettik. 40 yıllık mücadele içinde kadınlarla ‘Jin jiyan Azadî’ başladık ve bugün tüm dünya da örnek alınıyor. Bu mücadele sadece Kürt halkı için değil aynı zamanda Ortadoğu ve dünyadaki tüm toplumları da aydınlattık. Binlerle başladık bugün milyonlar olduk ve alanlara sığmıyoruz. Arkadaşlarımızın gözaltına alınması tahammülsüzlük ve kaybedilmişliğin mesajıdır. Bununla bizleri pasif kılmaya çalışıyorlar. Bilsinler ki tüm engellemelerine rağmen koydukları barikatları bu mücadele ile onları sandıkta yeneceğiz. Jin jiyan azadî boynumuzun borcudur” dedi.

‘Baskılar altında kongre gerçekleştirdik’

Gözaltı ve baskıların olduğu bir ortamda kongreyi gerçekleştirdiklerini belirten vekil adayı Ceylan Akça da, “Küçüklümüzden bu yana üzerine koyarak geldiğimiz noktada da büyük bir umut var. Bizler bir gelecek hayal ediyoruz, bu sadece Kürtler için değil bütün halklar için güzel bir gelecek hayal ediyoruz. Ancak bu geleceğin önünde durmak isteyen katran gibi bir karanlık var. Biz bu karanlığa inat yeşil yeşil onlara doğru ilerliyoruz. Bu ilerlememizi gözaltılarla ve sınır ötesi operasyonlarla bir şekilde sekteye uğratmak istiyorlar. Bunlar akılları ile zekaları ile politikadan kaçan bir iktidar var. Bizler ısrarla barışıl, ekolojik  ve kadın özgürlüğünü savunan  bir ideoloji ile bu iktidara karşı durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Kürdistan benim için tek parçadır’

İngiltere’den seçim gözlem takibi için gelen Rojhilatlı gazeteci ve araştırmacı Seyran Marufi ise Amed’te olmanın mutluluğunu paylaşarak, “Kurdistan 4 parçası işgal altındadır. Rojhilat Kurdistan halkı seçimlerde sizlerledir. Her kadar Kurdistan 4 parçaya bölünmüş olsa da benim için tek parçadır. Rojhilatlı kadınlar ‘Jin jiyan Azadî’ derken sadece kendileri için değil aynı zamanda erkeklerinde özgürlüğü için haykırıyorlar” diye belirtti.

Konuşmalar ardından yapılan seçimde ilçe eşsözcülüğe Zeynep Okan ve Hasan Şeker seçildi.

AMED

#Yeşil #Sol #Parti #Amed #örgütü #1inci #Olağanüstü #Kongresini #yaptı

EN SON EKLENENLER