Yeşil Sol Parti: Buradayız, Birlikte Kazanacağız!

Yeşil Sol Parti 26 Mart’ta gerçekleştirdiği Parti Meclisi’nin Sonuç Bildirgesi’ni açıkladı. Bildirgede, tarihsel bir süreçten geçildiğine işaret edilerek, ‘Faşizmi yenmeye ve demokratik cumhuriyeti birlikte inşa etmeye çağırıyoruz. Buradayız, Birlikte Kazanacağız!’ denildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 26 Mart’ta gerçekleştirilen Parti Meclisi’nin Sonuç Bildirgesi’ni açıkladı. Bildirgedeki kritik dönemlere girildiği belirtilerek, “tek adam rejiminden” kurtulmak ve Demokratik Cumhuriyet yolunda adım atmak için tarihi olanaklarla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) aldığı karar sonrası Yeşil Sol Parti ile seçime girildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Toplumun eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi ve adalet talepleri için HDP bileşenleriyle birlikte çalışacak, bu talepleri meclis çatısı altına savunacağız” sözlerine yer verildi.

Her türlü çabayı sarf edeceğiz

AKP-MHP iktidarının uyguladığı “rantçı ve inşaata dayalı büyüme politikalarının” son depremlerde de ortaya çıktığı aktarılan bildirgede, iktidarın topluma vaat edeceği br şey kalmadığı vurgulanarak, kadınlarla, gençlerle kentlerin hep birlikte inşa edileceğine vurgu yapıldı. Seçimlerde milyonlarca yeni seçmenin oy kullanacağına işaret edilen bildirgede, “Gençlerin söyleyecek sözü, verilecek oyu var” vurgusu yapılırken, yetersiz beslenme, eğitim hakkından yoksun kalma gibi mevcut ekonomik politikaların sonuçlarıyla yüz yüze kalan ve şiddete, istismara uğrayan çocukların hakları için her türlü çabanın sarf edileceği ifade edildi.

Bildirgede kadınların haklarına olan saldırılara dikkat çekilerek,” İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen iktidar bugün de içinde bulunduğu ittifak ile 6284 sayılı yasayı tartışmaya açıyor. Yükseltilen LGBT+ düşmanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele araçlarının etkisizleştirilmesi ve tüm diğer cinsiyetçi politikalar karşısında yükselen bir ses olacağız” denildi.

Kalıcı barış için çalışacağız

Örgütlenme çalışmalarına vurgu yapılan bildirgede Kürt halkı başta olmak üzere, “İktidar tarafından sürdürülen güvenlikçi ve savaş yanlısı politikaların karşısında kalıcı barışı sağlamak için mücadele edeceğiz” denildi.

Doğa talanına karşı, yoksulluğa karşı insanca yaşamın savunulacağı belirtilen açıklamada, Yeşil Sol Parti’nin sadece parlementer siyasetin değil sokaklardan, meydanlara kadar mücadelenin bir parçası olduğu vurgulanarak, “8 Mart ve Newroz alanlarındaki iradeden aldığımız güçle bugün de bileşeni olduğumuz HDP’nin kapatılmasını engelleme mücadelesinin belirleyici dinamiği olacağız. Hapishanelere doldurulmuş tecrit altındaki binlerce politik tutsağın özgürleşmesi mücadelesinin taşıyıcısı olmakta tereddüt etmeyeceğiz” denildi.

Görevimiz tek adam rejimine son vermek

Seçimlere işaret edilen bildirgede, “Bu seçimden başarıyla çıkmak sadece bu ülkenin insanları için değil tüm bölge halkları için de önem taşıyor. Bölgenin barışa kavuşması, halkların ve savaştan kaçarak mülteci olan insanların geleceği için de kazanmak zorundayız” denildi.

Bildirgenin devamı şu şekilde: “Bugün için görevimiz tek adam rejimine son vermektir. Bu baskıcı ve tekçi düzeni yıkıp yerine her türlü dışlama ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, özgürlükçü, demokratik bir siyasal yaşamın temellerini atmaktır. Yarın için temel görevimiz, sözcüsü olduğumuz toplumsal kesimleri genişleterek, yan yana geldiğimiz demokrasi güçlerini çoğaltarak Demokratik Cumhuriyet yolunda mücadeleyi yükseltmektir. Bunun için Meclis’e en güçlü şekilde girerek parlamento zeminini toplumsal mücadelelerin sesi haline getirmekte kararlıyız.

Ortak mücadele vurgusu

Yeşil Sol Parti bütün organlarıyla, halklarımızın muazzam desteği ve iradesiyle bu görevleri yerine getirecektir. Tüm topluma, halklarımıza, kadınlara ve gençlere ve de özellikle depremden zarar görenlere bunun sözünü veriyoruz. İçinde bulunduğumuz sürecin sadece seçim ittifaklarıyla aşılamayacağını, toplumsal bir mücadeleyi gerektirdiğini biliyoruz. Bu mücadeleyi Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri ve dışında kalan tüm sol, sosyalist ve devrimci güçlerle birlikte örmekte kararlıyız.

Kürt sorununda demokratik yollar

Kürt meselesinin demokratik yollarla çözüleceği, kadınların şiddete uğramayacağı, gençlerin gelecek sahibi olacağı, halkların ve inançların özgürce yaşayabileceği, emek sömürüsüne son verildiği, toplumun kolonların altında can vermeyeceği ekolojik bir yaşam her zamankinden daha mümkündür.

Buradayız, birlikteyiz

Bu inanç ve kararlılıkla tüm halklarımızı Yeşil Sol Partiyi desteklemeye, faşizmi yenmeye ve demokratik cumhuriyeti birlikte inşa etmeye çağırıyoruz. Buradayız, Birlikte Kazanacağız!”

ANKARA

 

#Yeşil #Sol #Parti #Buradayız #Birlikte #Kazanacağız

EN SON EKLENENLER