Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Uçar: Korkmuyoruz, hesap sormaya geliyoruz

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve beraberindeki heyet İstanbul’da büro açılışları ve ziyaretler gerçekleştirdi. 14 Mayıs’ın kritik olduğunu söyleyen Uçar, ‘Bütün yoldaşlarımızı parti ağacımızın altında bir arada olmaya çağırıyoruz. Korkmuyoruz, hesap sormaya geliyoruz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçimlere sayılı günler kala Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbul halkı ile temaslarda bulundu. Etkinliklerde Uçar’a İstanbul milletvekili adayları, siyasetçiler, insan hakları savunucuları, sanatçılar ve her kesimden çok sayıda kişi eşlik etti.

Cemevlerine ziyaret

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Alevi kurum ve kuruluşları ile Cemevleri ziyaret edildi. Alevi Kültür Dernekleri Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal Cemevi, Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi ile Alibeyköy Cemevi’ni gezen Uçar ve beraberindekiler, Alevi toplumunun tarih boyunca birçok acı yaşadığına değindi. Ziyarette, Alevilerin eşit yurttaşlık talebine karşı daima yanlarında olacakları ve Yeşil Sol Parti’nin bu talepleri önceleyerek siyaset yürüteceği belirtildi. Alevi temsilcileri ise Yeşil Sol Parti’nin yanında olduklarını ve bu yolda birlikte yürüyeceklerinin mesajını verdi.

Ardından Uçar ve beraberindekiler, Güzeltepe Mahallesi’ndeki büro açılışına katıldı.

İstanbul belirleyici

Yüzlerin hep bir ağızdan cezaevindeki tutukluları, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı ile selamlaması sonrasında seçim arabası üzerinde İstanbul 2’nci Bölge milletvekili adayları Güzeltepe halkını selamladı. Burada kitleye seslenen Uçar, halkı Kurmancî ve Kirmançkî selamladı. 14 Mayıs seçimlerinin çok kritik ve tarihi olduğunu belirten Uçar, “İstanbul bu anlamda mücadelesiyle AKP-MHP iktidarının yok saydığı toplumsal mücadelenin yoğun olduğu yerlerden biri. Biz biliyoruz ki bu seçimi belirleyen yerlerden biri İstanbul. Seçime giderken herkes beyannamesini açıkladı. Bizim açımızdan esas beyanname bugüne kadar taşıdığımız mücadelenin kendisi” şeklinde konuştu.

‘Zulümle bizim kuracak bir yüz yılımız yok’

Cumhur İttifakı’nın sloganını eleştiren Uçar, “Biz Yeşil Sol Parti olarak ‘Dîsa Em’ yani ‘Bizler’ diyoruz. Bütün inkar karşısında geri adım atmayan mücadeleyi sahiplenen özneler olarak buradayız. 2023’te kadınlarla, gençlerle özne olmaya geliyoruz. Şimdiden 14 Mayıs’ı kutluyorum ben, bizim için kutlu olacak. Bu seçimi belirleyen bizleriz, o yüzden sahada en çok biz konuşuluyoruz. ‘Biz Kürtlerle yeni bir yüz yılı kurmaya geliyoruz’ diyorlar. Biz de buradan söyleyelim, Cumartesi Anneleri, Aleviler, Emine Şenyaşar, Kürtlere reva görülen zulümle bizim kuracak bir yüz yılımız yok. Biz halkların yüz yılını 14 Mayıs’ta halklarla kuracağız. Var mısınız?” dedi. Kitle bu sırada Uçar’a hep bir ağızdan “Varız” diye yanıt verdi.

‘Hesap sormaya geliyoruz’

Halklarla birlikte seçim günü hesap soracaklarının altını çizen Uçar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Sarayda saltanatlarını sürerken bize reva gördükleri bu yoksulluğa karşı mücadeleyi büyütme zamanı. Bu seçim iktidarla toplum arasında yürütülüyor. Toplum seçimini çoktan yaptı. En büyük hedefimiz bize reva görülen bu sistemi değiştirmek. İşçilerin, kadınların öznesi olduğu yeni bir sistemi kurmak. Bunu başaracağız, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yeşil Sol Parti olarak mücadelede yeni bir soluğuz ama arkamızda çok güçlü bir mücadele var. Tarihi mücadele bizi bugün buraya getirdi. Kazanmaya bu kadar yakınken 14 Mayıs’ın bu kritikliğini şöyle ifade edebiliriz, Yeşil Sol Parti olarak 81 ilde seçime gidiyoruz. Bütün yoldaşlarımızı parti ağacımızın altında bir arada olmaya çağırıyoruz. Korkmuyoruz, hesap sormaya geliyoruz, hesabını soracağız.

Onlar gidecek, bizler kazanacağız

Tek adam rejimi karşısında ne sokaklarda sözümüzü esirgedik ne de mücadelemizden vazgeçtik. Bunlar seçime değil savaşa gider gibi hazırlanıyorlar. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri Kürt sorunu. Biz Dolmabahçe mutabakatının arkasında olduğumuzu belirtelim. 2013’te Sayın Öcalan’ın gönderdiği metnin arkasında olduğumuzu belirtelim. Türkiye halklarını umut ettiği, özlemle beklediği barışla buluşturacağız. Ne kadar sokaklarda, alanlarda güçlüysek AKP-MHP iktidarını göndermekte de o kadar güçlü olacağız. Onları gönderecek en büyük güç kadınlar olacak. Sayılı günler kala bu birlikteliği, mücadeleyi daha da büyütmenin zamanı. Alanda tek adam rejimi karşısında en dik duran ve onları değiştirecek olan en büyük güç bizim elimizde. Buradayız birlikte değiştireceğiz. Onlar gidecek, bizler kazanacağız.”

CHP’den bayram ziyareti

Uçar’ın konuşmasına kitle uzun süre alkış ve sloganlarla karşılık verdi. Daha sonra Uçar ve vekil adayları, büro açılışını gerçekleştirdi. Büroya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul yöneticileri de gelerek bayram ziyaretinde bulundu.

Arnavutköy’de büro açılışı

Daha sonra konvoy eşliğinde Arnavutköy ilçesinde bulunan Göktürk Mahallesi’nde seçim irtibat büro açılışı gerçekleştirdi. Burada da büyük bir coşku ile karşılanan Uçar ve beraberindekiler kitleyi Kurmancî ve Kurmanckî selamladı. Kitlenin bayramını kutlayan Uçar, “Devletin bize dayattığı tekçiliğe karşı bu kadar çok dilli ve çok kültürlüyüz. Bugün bayramımızın birinci günü, halklarımızın bayramını kutlamak istiyorum. Umarım özgürlüğe, barışa vesile olur. Bugüne kadar özgürlük, eşitlik, demokrasi yürüten kadın ve emek mücadelesinin de etrafında bir araya geldiği Emek ve Özgürlük İttifakı ile sahadayız. Emin olun çok güçlüyüz. Gücümüzün kaynağı da bu baskıya, yağmura rağmen mücadelesini büyüten sizlersiniz. Siyasetin kendisi bir müzakere aracı ama gelin görün ki 22 yıllık AKP iktidarında siyaset, rant, yolsuzluğa bulaştı. Yeşil Sol Parti ve ittifaklarımız öncülüğünde sizlere teslim edilecek bu görevi her birimiz devralacağız” diye konuştu.

3’üncü Yol vurgusu

Mevcut iktidarın beyannamelerinin adeta itiraf niteliğinde olduğuna dikkat çeken Uçar, “Biz en başından beri Türkiye’de ‘tek adam rejimi’nin bir sorun olduğunu ifade ettik. En çok da deprem bölgesinde gördük. Biz devletin kayıtsızlığı, ‘tek adam rejimi’ yüzünden binlerce insanımızı kaybetmek zorunda kaldık. Biz bu sistemi sizlerle birlikte değiştirmeye, dönüştürmeye geliyoruz. Tüm baskıları devam etti bu süre boyunca, cezaevlerinde hala arkadaşlarımız kumpas davalarıyla tutuklu. Biz bu mücadelenin en devrimci özneleri olarak mücadelenin dinamiklerinden vazgeçmiyoruz. Bizler dışarıda, arkadaşlarımız içeride demokratik bir ülkenin var olacağının mümkün olabildiğini savunmaya devam ediyoruz. Bu mücadeleyi birlikte yükselterek daha da büyük kazanımlara imza atacağız” vurgusunu yaptı. Kürt ve Alevi halklarının birlikte mücadelesinin önemine de değinen Uçar, “Yolumuz Üçüncü Yol. Seçimlere giderken ne Cumhur ne de Millet İttifakı’na mecbur değiliz. Yeni bir yol çizdik. Kazanacak olan da bizim Üçüncü Yol’umuz. 14 Mayıs ile İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyuyoruz. Şimdiden kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Etkinlik alkış ve halayların sürdüğü coşku ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #Eş #Sözcüsü #Uçar #Korkmuyoruz #hesap #sormaya #geliyoruz

EN SON EKLENENLER