Yeşil Sol Parti Meleti’de: AKP enkazda kaldığı gibi sandıkta da kalacak

Meleti’de halk buluşmasına katılan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP’nin kalesi olan Malatya’da AKP’ye büyük kaybettireceklerini belirterek, iktidarın Malatya’da enkazın altında kalacağı gibi sandıklar da kalacağının mesajını verdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mereş merkezli depremde etkilenen Meleti’de halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Saliha Aydeniz halk buluşmasına katıldı. Halk buluşmasına, Meleti Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Perihan Yücekaya, Yusuf Bozkuş, Tülay Çakar, Hüseyin Kılınç, Rozerin Ercan, Gaffar Bayram, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, çok sayıda parti yöneticileri ve halk katıldı.

Heyeti kitle konvoy halinde Malatya Araştırma Hastanesi önünde karşıladı. Yoğun kitle ve coşkunun olduğu karşılamada heyet konvoy halinde buluşmanın yapılacağı Cemal Gürsel Caddesi Çeşme Durağın ’da bulunan Yeşil Sol Parti İl Örgütü’ne doğru yola çıktı.

Meleti il Örgütü binasına mor otobüs ile gelen heyeti İl Örgütü binası önünde toplanan halk, “Jin Jiyan Azadi” ve Yeşil Sol Parti bayrakları ile karşıladı.

‘Sandıkta hesap soracağız’

İlk olarak konuşan Yeşil Sol Parti İl Örgütü Eşsözcüsü Medet Kılıç, deprem felaketinin üzerinden 79 gün geçtiğini ve sorunları birlikte halk ile çözmeye çalıştıklarını söyledi, Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, konuşmasına başlamadan önce, “Jin Jiyan Azadi” sloganları attı. Jin Jiyan Azadi sloganları atanların değişimin kadınlarla geleceğini bildiklerini ifade etti. Aydeniz,, “Dünyanın dört bir yanında bu slogan felsefe olarak görülüyor. Kadının eşitlik mücadelesine inanıldığı için bu slogan her yerde atılıyor. Anca kadınlar değiştirebilir, anca kadınlar bu sistemin karşısında dimdik ayakta durabilir. Kadınların duruşları ile bu mücadele herkes yerini alacaktır. Malatya’dayız Malatya’da bir deprem yaşandı 79 gün geçti ama 79 gün boyunca acımızda dinmedi, öfkemizde dinmedi. Bu iktidara hesabını sandıkta, sokakta da mücadelemizin her yerinde soracağız. Sözümüz olsun ki bu faşist iktidara bu depremin hesabını soracağız” dedi.

‘Enkazın en büyüğünü Malatya’dan vereceğiz’

İktidarın kendi bekası için depremin üzerinden günler geçmesine rağmen sorunların çözmediğine dikkat çeken Aydeniz, “Tam tersine sorunları derinleştiren bir hale getiriyor. 79 gün geçti ilk iki gün boyunca saha da olmayanlar, ilk günler canlarımızı yoldaşlarımızı, insanlarımızı enkaz altında diri diri ölüme terk edenler bugün alan alan deprem bölgelerini geziyorlar. Depremin sorunlarını biz çözeceğiz diyorlar. En fazla yıkımın olduğu Malatya’da soruyoruz; 79 gündür neredeydiniz? Enkazlardan kendi rantınızın peşinde olduğunuzu biliyoruz. 79 gün geçmesine rağmen yıkık binalar hala duruyor. Bu iktidarın tek derdi bu sorunları çözmek yerine hangi enkazı yandaşına vermesinin derdinde. Buradan soruyoruz; Bizleri enkaz altında bırakanları zannedenler enkazın en büyüğünü Malatya’dan vereceğiz” diye belirtti. ‘Yeşil Sol Parti özgürlük partisidir’ dedi.

Aydeniz şöyle devam etti:

“Dün Diyarbakır’da bir operasyon oldu. Bu operasyonun seçime bir darbe olduğunu biliyoruz. Gözaltında olanlar depremin ilk gününden bu yana buralarda olan gönüllü arkadaşlarımız, parti yöneticilerimiz buralara koşan arkadaşlarımızdır. Bu iktidar dayanışmayı gözaltına almak için arkadaşlarımızı gözaltına aldı. Enkazı neden kaldırdığımız için gözaltına aldı arkadaşlarımızı. 150 değil bin 500 arkadaşımızı da gözaltına alsanız biz sorunları çözmeye hazırız. Halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Gözaltında olan arkadaşlarımızın sizlere mesajı var. Direneceğiz, alanda olsa gözaltında olsak, tutuklansak ta asla dayanışmadan vazgeçmeyeceğiz dediler. Bu iktidarın bize gördüğü tek şey gözaltı, tutuklamalar, baskılar. Kelepçeler bizim olsun ama direnişte bizim olacak. Bu iktidarın Türkiye toplumuna tek vaadi sorunları derinleştirmek. Daha çok baskı, gözyaşı ve kan olduğunu biliyoruz. Bunun için Yeşil Sol Parti bunları çözmek için geliyor. Yeşil Sol Parti herkesin kendi dili, kimliği, herkesin topraklarında yaşaması için geliyor”

Akın: Biz çok kararlıyız ve umutluyuz

Ardından Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın söz aldı. Türkiye’nin tarihi bir seçim ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Akın, Diyarbakır’daki gözaltılara değindi. Akın sözlerine şöyle devam etti;

“Bugün Malatya AKP’nin kalesi diyorlar. Bizi iyi dinle Erdoğan; senin yaptığın her türlü kumpas bize sökmeyecek. Malatya’da kalenizdeyiz. Sizleri göndermekte kararlıyız. Dünkü yapılan operasyon sözü kalmamış bir iktidarın çaresizlik halleridir. Biz bunları çok gördük, Türkiye’nin her yerinde insanlarımızın söylediği söz şu; Kurdistan’da AKP bitmiştir. Onunla mücadele eden herkese yapılan bir operasyondur. Arkadaşlarımızı gözaltına alarak bizim çalışmamızı durduracaklarını sanıyorlar. Yanılıyorlar 14 Mayıs’ta onların saltanatının bittiği bizlerin yeni baharın müjdeleyicisi olacak” şeklinde konuştu. ‘Kararlı ve umutluyuz’ Depremde iktidarın saraylarında oturduğuna vurgu yapan İbrahim, “Burada sadece gönüllü dayanışma vardı. O nedenle önümüzdeki dönemde tek adam rejimi karşısında yerelin önemli olduğunu bir kez daha gördük. Tüm herkes buradaydı ama devlet yoktu. Bu saray rejimi Türkiye’de tek bir şey çözemez. Yangını, depremi çözemez. Çözemedikleri için bu durumdalar. Bunların karşısında boyun eğmediğimiz gibi 14 Mayıs’ta da eğmeyeceğiz. Nasıl 31 Mart’ta 10 büyük şehirde gördük, 14 Mayıs’ta göndereceğiz bunları. Bu süreci hep birlikte değiştirmeye kararlı olmamız lazım. Yeşil Sol Parti HDP’nin bileşeni olan ve şimdi tarihi sorumluluğunu yerine getirmek için mücadele ediyor. Türkiye’nin her tarafından hep birlikte çalışıyoruz. Biz çok kararlıyız ve umutluyuz. 19 günü iyi değerlendirmemiz lazım.”

MÊLETÎ

#Yeşil #Sol #Parti #Meletide #AKP #enkazda #kaldığı #gibi #sandıkta #kalacak

EN SON EKLENENLER