Yeşil Sol Parti ve HDP Kadın Meclisi: 28 Mayıs’ta tek adam rejimini devirelim

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için açıklama yapan Yeşil Sol Parti ve HDP Kadın Meclisleri, ‘Sadece sandığa gitmekle kalmayalım, oylarımıza sahip çıkalım. Kadın düşmanlarına bir kez daha kadınların gücünü gösterelim!’ çağrısı yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın meclisleri, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklama yaptı. Açıklamalarında Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te yüzde 50 kadın temsiliyeti sağlayan parti olduğu vurgulanarak, “‘Kadınlarla Değiştireceğiz’ iddiasıyla girdiğimiz seçimlerde kadın dayanışmamızla erkek egemen ittifaka karşı bir kez daha kazandık” denildi.

Açıklamalarında “Yarım bıraktığımız bir iş var” diyen kadınlar, ülkeyi kadın düşmanı bir ittifakın yönetmek istediğini belirtti.

14 Mayıs’ta durdurduk şimdi gönderme zamanı

Hizbullah üyelerinin milletvekili seçilmesine atıf yapan kadınlar açıklamalarında, “Biz kadınlar, kadın düşmanlarını unutmadık, 90’ların kadın düşmanı karanlık yapılarını unutmadık, kendileri gibi düşünmediği için katlettikleri Konca Kuriş’i unutmadık, seçim otobüslerinde kadın adayının gölgesini gösteren kadın düşmanlarını unutmadık, 21 yıllık iktidarı boyunca erkek-devlet şiddeti sonucu katledilen kadınları unutmadık, İstanbul Sözleşmesinin tek adamın imzasıyla kaldırılmasını unutmadık, inancımız, bedenimiz, giyimimiz ve taleplerimiz üzerinden bizi ayrıştıranları unutmadık, kayyım rejimi ile yüzlerce kadın kurumunun kapatıldığını, milyonlarca kadının iradesine el konulduğunu unutmadık, kadın düşmanı partilerle ittifak kurup kazanımlarımızı pazarlık konusu yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız, evet biz kadınlar 14 Mayıs’ta faşizmi durdurduk; şimdi gönderme zamanı!” dedi.

Gücümüzü gösterelim

Kadınların “tek adama” karşı 3’üncü yolda birleşeceği ve kazanımlarına yönelik saldırılara karşı direneceklerinin altı çizildiği açıklama şu şekilde son buldu:

“Kadınların oyu, erkek adalete değil, gerçek adalete, kadınların oyu, İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ü hedef alanlara karşı etkin bir şekilde uygulamaya, umutsuzluğa yer yok, kazandık, yine kazanacağız, farklılıklarımızla biz kadınlar buradayız. Tüm kadınlara çağrımızdır; yaşamı yeniden kurmak için gelin hep birlikte 28 Mayıs’ta tek adam rejimini devirelim, değişime ışık yakalım! Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, tüm yakınlarımızı, tüm kadınları sandığa götürelim! Sadece sandığa gitmekle kalmayalım, oylarımıza sahip çıkalım. Kadın düşmanlarına bir kez daha kadınların gücünü gösterelim!”

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #HDP #Kadın #Meclisi #Mayısta #tek #adam #rejimini #devirelim

EN SON EKLENENLER