Yeşil Sol Parti’li Ferit Şenyaşar’dan Meclis’te açıklama: Adaletsizliği giderin

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Meclis’teki ilk açıklamasında yeni Adalet Bakanı’na yeminine sadık kalma çağrısında bulunarak, “Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz” dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Rıha Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar hakkında verilen para cezası ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına adalet mücadelelerine destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Şenyaşar, siyasete girmesinin amacının adalet arayışı ve Riha halkının sorunlarının meclise taşımak olduğunu kaydetti.

Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

28’inci yasama döneminin yemin töreni ile başladığını belirten Şenyaşar, “Bütün milletvekilleri hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışı üzerine yemin ettiler. Yeniden cumhurbaşkanı olan Erdoğan ve yeni meclis başkanı da yeminlerden sonra halka seslendiler. 85 milyon kucaklaşmadan bahsettiler. Eşit yurttaşlıktan, adaletten bahsettiler. Biz bu cümleleri önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Ama bizim talebimiz bu cümlelerin sözde kalmaması. Bu adliye önündeki nöbetimiz süresince annem hakkında 31, benim hakkımda da 14, toplamda 45 soruşturma açıldı. Bunlar peyderpey davaya dönüşmektedir. Dün de annemle ilgili bir yargılama yapıldı ve heyet anneme kamu memuruna hakaretten dolayı 8 bin lira bir ceza kesti. Tabi ki biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” dedi.

Bakana çağrı

Urfa Adliyesi’ndeki nöbet süresince 3 adalet bakanının atandığını belirten Şenyaşar, “Nöbete başladığımız ilk aylarda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’dü. Meclis Adalet Komisyonunda annemin mücadelesi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sorulduğunda, bu durumdan üzüntü duyduğunu, takip ettiklerini söyledi. Sonra da yerine Bekir Bozdağ atandı. Bekir Bozdağ da Urfa’ya geliyor. Bilmediği bir konu hakkında Urfa Başsavcısı ile görüşecek ama adliyenin ana kapısında da annemin adalet mücadelesi bu süreçte devam ediyor. Bekir Bozdağ annem ana kapıda olduğu için adliye içine girmedi. Buna çözüm olarak başsavcılık devreye girdi ve Urfa Adliyesinin arka tarafından yeni bir kapı açıldı ve Bekir Bozdağ o arka kapıdan adliyeye girip çıktı. Türkiye ve Dünya kamuoyunun takip ettiği annemin mücadelesi, Urfa Adliyesi kapısında devam ediyor. Yeni adalet bakanı atandı. Görevinde başarılar diliyoruz. Şimdiye kadar olumsuz bir durum görmedik. Olumsuz bir eleştiri yapmıyoruz ama yeni adalet bakanını da göreve çağırıyoruz. Yeminine sadık kalmaya davet ediyoruz” diye belirtti.

ANKARA

 

#Yeşil #Sol #Partili #Ferit #Şenyaşardan #Mecliste #açıklama #Adaletsizliği #giderin

EN SON EKLENENLER