Yeşil Sol ve HDP ikinci tur seçimleri için halkla buluştu

Mêrdîn’de Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri için esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 28 Mayıs seçimleri öncesi başlatmış olduğu halk buluşmaları devam ediyor. Yeşil Sol Parti Mêrdîn ve Amed Milletvekilleri ile HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay ilçe ilçe çalışmalar gerçekleştirdi. Aralarında milletvekilleri George Aslan ve Sevilay Çelenk’in bulunduğu heyet Nisêbîn’de (Nusaybin) temaslarda esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek, sandık çağrısının yer aldığı bildiriler dağıtıldı. Halka 28 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısı yapıldı.

‘Baş eğmeyin, yanındayız’

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay ile Yeşil Sol Parti milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve Mehmet Kamaç da Qoser (Kızıltepe) ilçesinde halkla bir araya geldi. Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen buluşmalarda 28 Mayıs’ta sandık çağrısı yapılırken, yurttaşlar heyete yoğun ilgi gösterdi. Yurttaşlar, HDP ve Yeşil Sol Parti heyetine sonuna kadar devam etmeleri çağrısında bulunurken, bir yurttaş “Tek adamı göndereceğiz” diye seslendi. Devam eden görüşmelerde bir başka yurttaş, “Baş eğmeyin, korkmayın, bunu göndereceğiz, biz sizin yanınızdayız” diye seslendi.

Yurttaşların alkışlarla karşıladığı heyet, ardından programlarına ev ziyaretleri ile sürdürdü.

MÊRDÎN

#Yeşil #Sol #HDP #ikinci #tur #seçimleri #için #halkla #buluştu

EN SON EKLENENLER