Yıldırım: ABD bir tercih yapmalı

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin YPG’ye silah yardımı yapmasına dair, “kabul etmemiz mümkün değil” diyerek ABD’nin bir tercih yapmasını istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’nin YPG’ye silah yardımına ilişkin Yıldırım, “PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz mümkün değildir. İşin özeti şudur bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor” dedi.

Yıldırım, ABD Savunma Bakanlığı’nın YPG’ye yaptığı silah yardımının genişletilmesine ilişkin kararla ilgili olarak “ABD bir tercih yapmalı” yorumunda bulundu.

Yıldırım, konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD ve Türkiye iki ortaktır. ABD bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Bu son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye’nin hassasiyetlerinin azami ölçülerde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. İşin özeti şudur: bölgede terörle mücadele dilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yıllardan beri yapıyor. Halen ABD yönetiminin elinde imkanlar olduğunu biliyoruz aksi bir karar alırsa bunu doğuracağı sonuçlar ABD içinde olumsuz bir netice ortaya koyacaktır.”

‘CHP’NİN TARİHİNDE HEP KURULTAY VARDIR’

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin içinde yaşanan krize dair, “Saray’dan düğmeye basıldı” sözlerine ilişkin de konuştu. Yıldırım, “Bizim böyle bir şey yapmamıza ihtiyaç yok, CHP’nin geleneği. Her seçimden sonra ‘kurultay’ sesleri yükselir. Bak CHP’nin siyasi tarihine, hep kurultay talepleri vardır. Saray’ın işi gücü yok, CHP ile mi uğraşacak? CHP’ye sıra bile gelmez” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER