Yıldırım Atatürkçülüğü tarif etti: Havalimanı yapar, SİHA üretir

AKP ile CHP arasında süren Atatürk tartışmalarına değinen Başbakan Yıldırım, “Tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, İHA’sını, SİHA’sını üretirsen, dünyanın en büyük havalimanını yaparsan, işte Atatürkçülük budur” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. ABD’ye yaptığı geziye dair Birgiler veren Yıldırım, “ABD Başkan Yardımcısı Pence ile toplantı gerçekleştirdik. Ülkemizin hassas olduğu konuları konuştuk. Beklentilerimizi açık ve samimi bir şekilde aktarma fırsatı bulduk. FETÖ elebaşının iadesi talebimizi yineledik. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının yargılanması konusunun hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha altını çizerek ifade ettik. Somut adım atılmasını beklediğimizi kararlılıkla kendisine anlattık. Bize delil diyenlerin 11 Eylül hadisesinden sonra ‘Amerika saldırı altındadır, bunun başı da Usama Bin Ladin’dir’ dediniz. Biz de delil sormadık. 15 Temmuz’un faili olduğunu sağır sultanın bildiği FETÖ’nun iadesi için ne delili soruyorsunuz. Ayrıca YPG ile ortaklığın geldiği noktayı da bir kez daha gözler önüne serdik” ifadelerini kullandı.
‘ATATÜRK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL’ 
Atatürk ile ilgili tartışmaya değinen Yıldırım, “AKP kurulduğundan beri Anıtkabir’e gidiyor. Atatürk kimsenin tekelinde değildir. Atatürkçülük lafla olmaz. Muasır medeniyet hedefine hizmetle olur. Büyük eserleri milletin hizmetine sunarsan Türkiye’nin milli savunma sanayisini yerli ve milli hale getirirsen, tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, İHA’sını, SİHA’sını üretirsen, dünyanın en büyük havalimanını yaparsan, işte Atatürkçülük budur. Türkiye için eser üretmektir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Toplumu bu konu üzerinden ayrıştırmak Atatürkçülük değildir, vatanseverlik hiç değildir. Fatih Sultan Mehmet ne kadar bizimse, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de o kadar bizimdir” diye konuştu.
Yıldırım, Suudi Arabistan merkezli gelişmeler için ise, “Siyasi dalgalanmalar ve Suudi Arabistan özelinde gelişmeler de dikkat çekicidir. Gelişmelerin yeni bir siyasi krize yol açmamasını, bütün tarafların bu yönde tutum sergilemelerini, bölgemizde yeni bir sorun alanı olmamasını ümit ediyoruz. Arzumuz ve gayretimiz, bölgemizde, Körfez ülkeleri arasında huzurun, barışın sürekli olmasıdır” dedi.
Darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomine karşı finans çevrelerin girişimleri olduğunu öne süren Yıldırım, şunları söyledi: “Şimdi 2018 kaos, ekonomik kriz senaryosunu devreye sokmaya çalışıyorlar. Nasıl 2017’de oyunu bozduk, büyüme rekoru kırdıysak, 2018 için de tedbirleri alıyoruz, büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz 2018’de enflasyon ile mücadele.”

EN SON EKLENENLER