Yıldırım: Görevi devretmenin gururunu taşıyorum

AKP Genel Başkanı olarak son kez konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Görevi devretmenin gururunu taşıyorum, bu bir besmeledir” ifadesini kullandı.

AKP 3. Olağanüstü Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan seçileceği kongrede, Başbakan Binali Yıldırım, son kez AKP Genel Başkanı olarak konuştu.

Yıldırım, “İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Hoş geldin sayın cumhurbaşkanım” diye konuşmasına başladı.

CHP’ye yüklenen Yıldırım, “Ana muhalefet şimdi Cumhurbaşkanı adayı derdine düştü. Çatı aday, matı aday. Siz önce temelinizi sağlamlaştırın temelinizi. Temeli olmayanın çatısı da olmaz, kapısı da. Bilsinler ki bu millet, kararına saygı göstermeyenlere çatısını da, bacasını da kapatır” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

“Türkiye’de ana muhalefet yok” diyen Yıldırım, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti. Yıldırım, “Burada, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi için verdiğiniz destekten dolayı bütün milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca MHP Genel Başkanı Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Çok değerli yol arkadaşlarım, bu zorlu süreci yürütme mücadelemizin yanı sıra kalkınma çalışmalarımız da devam etmiştir” diye konuştu.

Referanduma dair mesajlar veren Yıldırım, “Biz AK Parti olarak bu mesajın gereğini yapmak için hem hayır diyen, hem evet diyen vatandaşlarımızın gönlünü yapacağız” diye konuştu.

‘GÖREVİ DEVRETMENİN GURURUNU TAŞIYORUM’

Yıldırım, şöyle dedi: “1. Olağanüstü Kongremizde Cumhurbaşkanımız ‘Bu bir Fatiha’dır, bu bir başlangıçtır’ demiştir. Ben de diyorum ki, 3. Olağanüstü Kongremiz de bir besmeledir. Gururla taşıdığım AK Parti Genel başkanlığı görevini cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a devretmenin gururunu taşıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

EN SON EKLENENLER