Yıldırım: Şimdi mücadeleyi ileri bir mevziye taşıma zamanı

HDP Van İl Örgütü öncülüğünde düzenlenen toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, çöktürme ve tasfiye planlarına rağmen ayakta olduklarını vurgulayarak, “Şimdi hamle ve mücadeleyi ileri bir mevziye taşıma zamanı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü öncülüğünde, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VANTSO) Tuşba Salonu’nda toplantı yapıldı. Toplantıya HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, ESP, DBP yöneticileri, İHD ve Barış Anneleri üye ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Yeni dönemin planlamasının tartışıldığı toplantıda konuşan HDP’li Yıldırım, AKP’nin 15 yılda zalimliğin ve zulmün zirvesini yaşattığını söyleyerek, “Bugün yaşadığımız bütün anti demokratik hukuk dışı uygulamaların kaynağını iyi tespit etmemiz lazım. Toplumun bazı şeyleri fark etmesi lazım. 2000’li yıllarla birlikte Türkiye’nin önüne 2 yol konuldu. Birincisi ya Rejim Demokratik reform ve restorasyon ile Kürt sorununu çözecek, Türkiye daha da güçlenerek kargaşadan çıkacak. Ya da 1990’lı yıllarda olduğu gibi inkar ve imha politikalarında ısrar ederek uçurumun kenarına gelecek” dedi.

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİ’

7 Haziran 2015 sonrası Türkiye’de demokratik siyaset alanı ve kanallarının tek tek kapanmaya başladığına dikkat çeken Yıldırım, AKP ve Erdoğan’ın savaş marifetiyle iktidarını kurtarmak için Kürdistan’ın tüm kentlerine yönelirken, metropollerde ise emekçilere yöneldiğini vurguladı. Yıldırım, “Ülkeyi ve bölgeyi savaş eksenine kaydırdı. İşte sonuçlar ortada. Kürt sorununa hala inkarcı, imhacı ve katliamcı politikaların değişmediğini görüyoruz. Türkiye’yi bu duruma getiren mevcut iktidarın kodlarındaki faşizmidir. Kürt düşmanlığı, Kürdün özgürlüğünü kabul etmeme durumu ülkeyi kaosa sürükledi” diye konuştu.

‘HER YERDE DİRENECEĞİZ’

Bedeli ne olursa olsun direnmekte kararlı olduklarının altını çizen Yıldırım, “Cesaret sorunumuz yok, halkımıza inanıyoruz ve halkımızla başaracağız. Kimse asla tereddüt yaşamasın. Arkadaşlarımızın zindanlarda rehin tutulması, 5 Nisan’dan bu yana Sayın Öcalan üzerindeki tecridin sürdürülmesi bizi tecrit etmeye yönelik saldırılardır. TBMM’de, meydanlarda ve her yerde açıkça haykırıyoruz, yenilecek olan onlardır. Bu konuda asla karamsarlığa kapılmayalım” ifadesinde bulundu.

‘ÇÖKTÜRME PLANINA RAĞMEN AYAKTAYIZ’

“Erdoğan ve Bahçeli gericiliğine dayanan bu iktidarın ömrünün kısa olduğunu” belirten Yıldırım, “Ancak bunların gidişi diğerlerininki gibi olmayacak. Çünkü hiçbir iktidar bunlar kadar kısa bir zamana bu kadar suçu sığdıramamıştır. Kenan Evren dahi bunu beceremedi. Zulümle başaramayacaklar. Bu kadar zalim olmaları cesaretlerinden değil, korkaklıklarındandır. Bu iliklerine kadar tirimtirim titrediklerinin göstergesidir. Bu inanç ve kararlılıkla mücadelemize yükleneceğiz ve biz mutlaka kazanacağız, onlar kaybedecek. Bütün çöktürme, tasfiye planlarına rağmen ayaktayız. Şimdi hamle ve mücadeleyi ileri bir mevziye taşıma zamanı. Faşizmi daha etkili vurma, yenme, hamlesinin tartışması yürütüyoruz. Faşizm yakında defolup gidecek” dedi.

Yıldırım’ın konuşmaları ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

EN SON EKLENENLER