Yıldırım’dan itiraf: Seçimden önce başka, şimdi başka…

TÜSİAD toplantısına katılan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik krizin devam etmeyeceğini savundu. İzledikleri yanlış politikaları itiraf eden Yıldırım, ‘Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarınıza yüklenince söylemler aynı olmaz, bu siyasetin gereğidir’ dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik kriz endişelerine dair hükümete uyarılarda bulunan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’a yanıt verdi.

Kriz ülkeye mahsus değilmiş!

Ekonomik krizden dolayı açlıktan intiharların yaşandığı durumunu görmezden gelen Yıldırım, 8 Kasım’dan sonra piyasalarda bir hareketlenme olduğunu savundu. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu unutan Yıldırım, krizin sebebini ise ABD seçimlerine bağlayarak “ABD seçimlerinin tahminlerin dışında, Cumhuriyetçi adayın kazanması yatıyor. Sayın Trump, seçim kampanyasında sürekli ABD’nin daha çok kendi içine yoğunlaşacağını, dış dünya ile olan ilgilerini azaltacağını ifade etti” demesi dikkat çekti. Ülkede yaşanan krizin sadece Türkiye’ye mahsus olmadığını savunan Yıldırım, “Bu küresel bir gelişmedir, Türkiye de bundan nasibini almıştır. Meksika birinci, bizim para birimimiz de ikinci sırada geliyor. Bütün ülkelerde değer kaybı var, bir tek İngiliz parasında değer kaybı yok” şeklinde konuştu.

Kriz devam etmeyecekmiş!

AB ülkelerinden gelen açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ve bunlara inanılmaması gerektiğini ileri süren Başbakan Yıldırım, “Bu güvenin devam ettirilmesi için de her türlü tedbiri alıyoruz” dedi. Krizin devam etmeyeceğini savunan Yıldırım, “Bu dalgalanma herhalde 1-1.5 ay daha devam edecek, 20 Ocak’a kadar. Siyasette yaptıkları yanlışları itiraf eden Yıldırım, “Yeni seçilmiş başkan iş başına geldikten sonra öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak. Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarınıza yüklenince söylemler aynı olmaz, bu siyasetin gereğidir. Bu Türkiye için değil, dünya için böyle. Siz zannediyor musunuz ki Avrupa’daki söylenenler gerçek fikirleri? Elbette değil. 2017’de beş ülkede seçimler var, bu ne demektir? Belirsizlik var. Bu seçimler olana dek bu çok sesliliği duymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Borç yok!’

2017 yılı için vaatlerde bulunan Yıldırım, “Gereken tedbirleri alıyoruz, sizi rahatlatmak için sadece söylemiyorum, buna adım gibi inandığım için söylüyorum” diyerek tüm tedbirleri aldıklarını iddia etti. Kamu ve özel sektörde borç olmadığını söyleyen Yıldırım, “Türkiye’nin borçlarını döndürme, zaten kamuda borç problemimiz yok, özel sektörün de borçlarını döndürme diye bir problemi yok” dedi.

Ülkede 6 Milyonun iradesi tutuklu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkaları dahil 10 milletvekilinin tutuklandığını, 6 milyon yurttaşın iradesinin yok sayıldığı ve Kürt Siyaseti’ne savaş açtıklarını görmezden gelerek toplantıda bunlar yaşanmamış gibi konuşan Başbakan Yıldırım “Yurtdışında Türkiye’ye yönelik eleştirilere ilişkin “Yabancı dostlarımız gelince ‘Biz savaş var zannediyoruz’ diyor. Bizim işte bu algıyı tersine çevirmemiz lazım, bu kendiliğinden olmuyor. Ülkede mutlaka irade olacak, iradenin olmadığı yerde idare olmaz” diye konuşması dikkat çekti. Kürt kentlerindeki yıkım ve talanı savunan Yıldırım, “Şimdi orada bayrak dalgalanıyor, devletin otoritesi tam olarak sağlanıyor” dedi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER