Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: Konuşacak bir şey varsa konuşuruz

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “yürüyüşü bırak” çağrısını yineleyerek, “Konuşacak bir şey varsa konuşuruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atina ziyareti ardından uçakta gazetecilere konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin konuşan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun yargı kararları konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını savundu.

Ömer Faruk Kavurmacı’nın tutuklanıp serbest bırakılınca Kılıçdaroğlu’nun eleştirdiğini, Kavurmacı bir üst mahkeme kararıyla tutuklanınca Kılıçdaroğlu’nun bu karara da eleştirel yaklaştığını hatırlatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Hangisi doğru? Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için biraz zihinsel ve bedensel yorgunluk da var. O yüzden çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Bence bu yürüyüşü bırakmasında yarar var. Sayın Kılıçdaroğlu bize lazım. Yollarda kendini heder etmesine gönlümüz razı olmuyor. Konuşulacak bir şey varsa bir araya gelir, konuşuruz.”

GÜLMEN VE ÖZAKÇA

Başbakan Yıldırım’a, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yazdığı açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya dair mektup soruldu.

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi görevlendirdiğini Canikli’nin ailelerle görüştüğünü belirtti. Yıldırım, “Sayın Canikli bu eylemi sonlandırmalarını istedi ve bunda olumlu bir yaklaşım göremedi. Aksine aileler, ‘Biz bunların eylemlerinden gurur duyuyoruz. Asla bırakmayı da düşünmüyoruz’ gibisinden bir tutum içerisine girdiler. İstedikleri şu: ‘Herhangi bir itiraz komisyonuna girmeden doğrudan görevlerine iade edilsinler.’ Öyle bir işlem yetkimizde değil. İtiraz komisyonu var. Titiz bir şekilde incelenecek. Başka ne yapabiliriz?”

Gülmen ve Özakça’nın örgüt ilişkisi yüzünden gözaltı kararı çıktığı bilgisi aldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Başbakan olarak yargısal faaliyetlere müdahale edecek, şöyle olacak böyle olacak diyecek konumda değilim. İnsani bakımdan gereken çalışmaları yaptık. Ama gördük ki iş ideolojik boyuta taşınmış ve yapacak da fazla bir şey yok” dedi.

İADE EDİLMEYEN ASKERLER

Yıldırım, 15 Temmuz darbesi sonrası Yunanistan’a sığınan ve iade edilmeyen askerler konusuna dair Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın “Yapacak bir şeyim yok” dediğini belirtti.

Yıldırım, şunları söyledi: “Darbeye bakış, darbede yer alanlarla ilgili düşünceleri bizim açımızdan olumlu. Yani bizim tezlerimize yakınlar. Hem darbeyi kabul etmiyorlar hem de bu darbeye karışanların masumiyetini savunmuyorlar. Ama yine de bu konularda destek olmaya gayret edeceğini ifade etti. Bazı başka ülkelerde durum farklı biliyorsunuz. Yunanistan’da böyle bir şey yok. O farkı ortaya koymamız lazım.”

EN SON EKLENENLER