YSK kararına rağmen polislere baskı: Ne diyorsak o yapılacak

YSK İçişleri Bakanlığı’nın seçim takip merkezi kurmasını yasakladı. Ancak bu karara rağmen polislere ıslak imzalı tutanakları el altından almaları için baskı yapıldığı iddia edildi

İçişleri Bakanlığı, YSK’ye yaptığı yazılı başvuruda, kendisine bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından seçim sırasında kullanılmak üzere ülke geneli ve yurt dışı sandık bilgilerini talep etti.

Kamuoyunun tepkisine neden olan bu talep YSK tarafından reddetti.

Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, emniyetin YSK’nin kararını dikkate almadığı öne sürüldü.

Yazılı talimat isteyen polislere tepki

İddiaya göre Türkiye genelinde pek çok emniyet müdürü altlarındaki amirleri çağırarak sözlü olarak talimat verdi. Polislerin okullardaki ıslak imzalı tutanakları toplamaları istendi. Bazı polislerin yazılı olarak talimat istemesi üzerine, “Yazılı talimat yok. Ne diyorsak o yapılacak” denildiği öğrenildi.

Üzerimizde baskı var

Adana’dan bir polis memuru, “Islak imzalı tutanakları almamız için bize baskı yapılıyor. Yazılı talimat verilmiyor ve taleplerinin yapılması isteniyor. Islak imzalı tutanak almada sorun çıkması halinde verileri not alarak amirlerimize aktarmamız isteniyor. Üzerimizde yoğun bir baskı var” diye konuştu.

Memurluk yanmasın diye susuyoruz

Antalya’da görev yapan bir polis memuru ise, “Benzer durum bize de amirimiz tarafından iletildi. Açıkçası kararları sorgulayamıyoruz. Ne olacağını ön göremiyoruz. Memuriyetimize zarar gelmesin diye susuyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL

#YSK #kararına #rağmen #polislere #baskı #diyorsak #yapılacak

EN SON EKLENENLER