Yüksekdağ’dan mesaj: Bizi hapsedebilirler ama…

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, partisinin PM toplantısına gönderdiği mesajda OHAL’e karşı direniş ve mücadele kampanyası ile korku imparatorluğunun dize getirileceğini söyledi. Yüksekdağ, ‘Bizi hapsedebilirler ama demokrasi, özgürlük ve barış hayalerimizi, mücadelemizi hapsedemezler, engelleyemezler, yenemezler’ dedi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP Parti Meclisi (PM) toplantısına mesaj gönderdi. Yüksekdağ mesajında halkın ve HDP’nin bu zorlu süreçte başarıyla çıkacağına inandığını ifade ederek “Çünkü biz zorlukları, engelleri inancımızın sağlamlığı, irademizin gücüyle aşa aşa kendimizi var ettik ve bugünlere geldik. Her karanlık ve zorlu dönemden anlımızın akıyla, başımız dik, güçlenerek ve yenilenerek çıkmasını bildik” dedi.

‘Mücadelemizi hapsedemezler’

Yüksekdağ devamla şunları söyledi: “Bizi hapsedebilirler ama demokrasi, özgürlük ve barış hayalerimizi, mücadelemizi hapsedemezler, engelleyemezler, yenemezler. Biz içerde olabiliriz, ama ideallerimiz ve düşüncelerimiz hayatın ve mücadelenin tam içinde, sokakta ve her yerde yaşamaya/yaşatılmaya, güçlenmeye, büyümeye devam ediyor ve edecek. Çünkü biz zulme, zorbalığa, faşist baskılara asla teslim olmayanlarız, sonuna kadar direnenleriz.

OHAL’e karşı direniş ve mücadele kampanyamızda herkese başarılar diliyorum. 7 Haziran ruhu ve seferberliğiyle yürüteceğimiz ve yürüttüğümüz bu kampanyanın hedeflerine ulaşacağına inancım da tamdır.

‘Korku imparatorluğunu dize getireceğiz’

HDP, politik ve örgütsel gelişimde ve nitelik büyümesinde kampanyalar tarzıyla yol alma geleneğini kazanan ve büyük başarılara, zaferlere imza atmayı bilmiş bir partidir. 7 Haziran’da başardık, 1 Kasım’da başardık, şimdi de başaracağız. OHAL kampanyamız dar anlamda OHAL yasalarının ve KHK düzeninin son bulmasıyla sınırlı değildir. Bu mücadele ve direniş çizgisi, tam ve gerçek demokrasiyi, özgürlüğü kazanma davamızın yeni bir eşiği ve aşamasıdır. OHAL kampanyamızla faşist karanlığı yarıp geçeceğiz, korku imparatorluğunu dize getireceğiz. Halklarımızı aydınlığın coşkusu, sevinci ve mutluluğuyla mutlaka buluşturacağız. Bu uğurda ödediğimiz ve ödeyeceğiniz bedeller bizim için onurdur.

Umut yoldaşınız olsun. Mutlaka kazanacağız. Zafer bizimdir. HDP dimdik ayakta.”

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER