Yürüyüşün 4’üncü gününde Kılıçdaroğlu: Her Firavun’un bir Musa’sı vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, başlatılan “Adalet Yürüyüşü”’nün dördüncü gününde katılım iki katına ulaştı. Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Her Firavun’un bir Musa’sı vardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” bugün dördüncü gününe girdi. Aşırı sıcak ve güneş altında devam eden yürüyüş, dördüncü gününe yağmurlu hava ile başladı. Yürüyüşe İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile Erdal Bozkurt ve Avukat Turgut Kazan da katıldı.

SAYI İKİ KATINA ÇIKTI

Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından CHP örgütünün katılım gösterdiği yürüyüştekilerin sayısı, önceki günün neredeyse iki katına ulaştı.

‘BENİM KARAVANADA ALTIN KLOZET YOK’

Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi davet eder” ifadesine değinerek, “Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargı ile bizi tehdit etmek istiyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu devamında şunları ifade etti: “Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Yürüyor muşuz, akşam karavanda kalıyor muşuz. Benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece kendisi karavanda kalsın, ben toprakta yatacağım.”

‘BİR SORU SORMUŞTUM’

Kılıçdaroğlu daha önce sorduğu, “Namus, şeref sizin için önem ifade ediyor mu?” sorusuna henüz yanıt gelmediğini aktararak, “Şunu unutmasın. Her Firavun’un bir Musası vardır” dedi.

20 KİLOMETRE YÜRÜNECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ardından 4’üncü gün yürüyüşü, Kurtboğazı konaklama alanından başlayarak, Kızılcahamam ilçesine varılmadan tamamlanacak. Yürüyüşçüler yaklaşık 20 kilometre yol alacak.

EN SON EKLENENLER