Doğayı katletme rekortmeni Eroğlu

Bakan Eroğlu, konuşmasında Eskişehirlilere bu barajları onlar için yaptıklarını söyledi. Oysa çok iyi biliniyor ki, bu barajların bir çoğu Eskişehir’de inşası süren, ihale edilen ve projelendirilen birçok termik santralin su ihtiyacı için inşa ediliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir’de katıldığı mesire alanı açılışında yaptığı konuşmada, dünyada en çok baraj yapan kişi ünvanının kendisinde olduğunu söyledi. Eroğlu, Eskişehir’de önceden doğru dürüst baraj olmadığını belirterek, “Burada doğru dürüst gölet, baraj yoktu ama şu anda biz tam 15 tane baraj ve gölet inşa ettik. Ama yeterli mi? Değil. Şuan da 3 baraj, 4 gölet daha yapıyoruz. Ayrıca 8 baraj, 19 tane göletin de projelerini yapın talimatını verdim. Eskişehir baraj ve göletler diyarı olacak. Toplam ne biliyor musunuz? 20 baraj, 29 gölet, 49 tane baraj ve göletle bir rekora imza atacağız. Benim buraya bir vefa borcum var. Dolayısıyla sizi çok seviyoruz. Diyorum ki, Eskişehir’e ne yapılsa azdır. Sizlere ne yapılsa azdır sevgili kardeşlerim” dedi. Dünyada en çok barajı kendisinin yaptığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Dünya’daki en çok barajı bu kardeşiniz, bu hemşehriniz yaptı. 451 barajla dünya rekoru bende. 2019 yıl sonuna kadar Allah nasip ederse, tam bin 71 tane baraj sulama tesisini bitireceğiz” diye konuştu. Ormanların maden, enerji vb. yollarla katledildiği bilinirken, Bakan Eroğlu’nun katledilen ormanların emrini, Erdoğan’dan aldığını ima eden şu sözleri dikkat çekti, “Şimdi artık ormanlar milletin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik.”

Barajlar termikler için

Bakan Eroğlu, doğal yaşam alanlarının yok edilmesinin önemli adımlarından biri olan barajlar için kendisine övgüler dizdiği konuşmasında, bu barajları Eskişehir için yaptıklarını söyledi. Oysa çok iyi biliniyorki, bu barajların bir çoğu bölgede inşası süren, ihale edilen ve projelendirilen birçok termik santralin su ihtiyacı için gerçekleştiriliyor. Toplam 4 bin MW gücüne ulaşması planlanan termik santralerin su ihtiyacı, saatte yaklaşık 25 bin metre küp su santrallere alınacak ve zehirlenerek buharlaştırılacak. 600 bin metreküp günlük su tüketecek olan bu santraller için mevcut barajların yetmeyeceği ve daha fazla baraj inşa edilmesi gerektiği ise biliniyor. Bu santraller kurulduğunda, Eskişehir ve çevresi tarım yapılamaz hale gelecek. Yayacağı duman ve parteküllerle, Eskişehir dünyanın en kirli kentleri arasına girecek. Bakan Eroğlu’nun devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik vurgusu ise, ormanların talanından başkaca birşey değil. Daha bir hafta önce, Kastamonu’da ormanlık alanda bakır madeni için, ÇED gerekli değildir raporu verebilen bakanlıkların yaptığı açıklamalar, sadece yağmanın maskelenmesi üzerine bir içerik taşımakta.

ESKİŞEHİR

EN SON EKLENENLER