Barış, özgürlük ve değişimin anahtarı da Yeşil Sol Parti’dir

İnanç özgürlüğümüz, halkların eşitliği, kardeşliği, insan hakları ve demokrasinin sağlanabilmesi için, adaletin ve hukukunun üstünlüğü, mafya ve sermaye çetelerin devlet içindeki varlığına son verilmesi, yoksulun, işçinin, köylünün, emekçinin hakkı için Erdoğan AKP-MHP rejimini göndermenin zamanı gelmiştir.

Rantı, kara parayı, kayıt dışı ekonomi, faili meçhul cinayetleri organize suç örgütleriyle dizayn edenler, Alevilerin kapılarını işaret koyanlar, bizleri korkutamadılar, korkutamazlar.

Bunların saltanatına da, sultasına da mutlaka son vereceğiz.

Türkiye’de değişimin önünü açmak için, demokratik bir ülke için amasız ve fakatsız Yeşil Sol Parti’de birleşmemiz gerektiğine inanıyorum. Bizim tek bir oyumuzu riske atacak durumumuz olmamalıdır. Yeşil Sol Partinin mecliste temsiliyetini ne kadar güçlü kılarsak, haklarımızı o oranda teminat altına alabiliriz.

Sevgili Canlar;

Yüz yıllardır Alevi inancımız yasaklandı. Osmanlı’da kuyulara atılarak katledildik. Koçgiri ve Dersim’de acımasızca kırımdan geçirildik.

Biz, Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi’de, Gezi’de katledilen canlarımızın özgürlük mücadelesini Yeşil Sol Parti’de sürdürüyoruz.

Örgütlü Alevi mücadelesinin son otuz-kırk yıllık birikimi Türkiye’de siyasetin doğru yönde değiştirilmesi gücüne kavuşmuştur. Bu birikim ve gücü doğru kullanmamız Alevilere ve Türkiye toplumuna kazandıracaktır.

Bütün Alevilerin, örgütlü mücadelemizin zaferle sonuçlandırılması için, Yeşil Sol Parti’de yürüteceğimiz siyasal mücadeleye omuz vereceğine, 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Patiye zafer kazandıracağına inancım tamdır.

Yeşil Sol Parti’nin hakkı olan Cumhurbaşkanlığına aday göstermekten feragat etmesi, bugünde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme açıklaması bu iktidardan kurutulmak için atılmış önemli bir adım oldu.

Barış, özgürlük ve değişimin anahtarı da Yeşil Sol Parti’dir.

Yeşil Sol Parti’nin siyasi mücadele geleneği, tüm ötekileştirilmişlerin, inançların ve kimliklerin kendilerini özgürce ifade ettiği tek alandır.

İnancını özgürce yaşamak için, kimliğini özgürce haykırmak için, korkmadan, özgürce fikrini beyan etmek için tek tek herkesin desteğinizi istiyoruz.

“Allah’ın lütfu” denilen bir darbe üzerinden kurulan baskıcı sisteme son vermek için, cezaevlerinin boşaltılması, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak yani on binlerce siyasi tutuklunun özgürlüğüne kavuşması, sürgünde yaşamak zorunda bırakılan yüzbinlerce insanımızın geri dönebilmesi için, Yeşil Sol Parti’de birleşmeliyiz.

Bunun için sevgili canlar doğru yerdeyiz.

Dik duracağız, doğrudan şaşmayacağız.

Kadim coğrafyamızda farklılıkları çatıştıran, kendisiyle uzlaştırmaya zorlayan ve bu amaçla ikiyüzlü diyaloglar geliştiren ve kendine biat edenlerle ittifak kuran, gerici zihniyete karşı, tüm haklarla birlikte yürüyerek değişimi getireceğiz.

Ve sözümüz var!

Hakka, hakikate olan bağlılığımızı ve doğaya olan saygımızı adalet üzerinden yürüten bunları sözleriyle sazının teline dökme cesareti gösteren ozanlarımıza şairlerimize,

Can için yalvarmam diyen ve bu uğurda darağacına giden Seyit Rıza’mıza, Pir Sultanlarımıza, Hallacı Mansurlarımıza, Nesimilerimize ve nicesine

Toplumların Zihnine, yüreğine ve vicdanına adaleti ve cesareti yerleştiren yoldaşlarımıza

Bu topraklara sevgi, hoşgörü ve sadakati aşılayan Hacı Bektaş’ı Veliye, Mevlâna ve Yunusa

Acımasız şeyhülislam fetvalarına boyun eğmeyen adil ve adaletli bir yaşam adına canlarını feda eden canlarımıza sözümüz var diyor.

Saygılarımı sunuyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri