Değerlerimiz …

Değerlerimiz demokrasinin kalıcı gücü, onurlu ve adaletli yaşamanın kaynağıdır.

Alevilerin yaşama dair kültürel çeşitliliği ve üretkenliği kamusal alanda yasak, kimliklerini koruyabilmek için hangi ortamda hangi koşullarda varlıklarını sürdürdüklerini hepimiz biliyoruz.

Bir toplumun inancını ve buna dair geliştireceği kültürel çeşitliliğini sürdürebilmesi için başta mekansallaşması ön koşuldur. Hem yerel hem de merkezi yönetimlerin mekânsal planları içine dahi alınmayan ibadethanelerimiz, inanç önderlerimizin isimleri ve tarihsel kişilikleri toplumsal özgürlüğümüzden ayrı değerlendirilemez ve proje kapsamına alınması, organizasyonlarda kullanılması varlığımızı, kararlarımızı, eylemlerimizi, siyasi tavrımızı ve mevcut sistem içinde ki mücadelemizi değersizleştirmektedir.

Tüm topluma din temelli yaklaşan, tüm toplumun yaşam planlarını buna göre modelleyen , cemevlerimizi kent haritasında gri alan olarak gören ve kentsel adaleti sağlamayan hiçbir hükümeti ve yerel yönetimi samimi bulmuyoruz.

Bu nedenle Kutsal değerlerimizi sembolik anlamlarıyla sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farkındalık yaratmak için kullanmak meta anlayışının bir parçasıdır.

Sevgili canlar Biz Alevilerin kentsel belleğinde kalan tek şey katliamlar, sürgünler, işaretlenen evlerimiz, özgürlük için gözü kırpmadan canlarını veren gençlerimiz hatta cemevinde katledilen canlarımızdır bu nedenle kültürel ve kentsel haklar açısından yerel demokrasilerin işlemesini ve kamusal alanda toplumsal hafızamızı koruyacağımız sembollerin varlığına izin verilmesi ve kentsel mekanda özgürlük öncelliğimizdir.

Sizler yaşadığınız kentin hangi meydanında hangi yaşam alanında inancımıza ait bir sanat eserine yada kültürel varlığına rastlıyorsunuz önce bunu sorgulamanızı istiyoruz.

holdingleşen diyanet kendi Sünnilik anlayışını takıntılı biçimde kontrol etme güdüsüyle alanları , okulları, meydanları ,hatta çocuk parklarını ,sokakları gerici motiflerle modellemiştir. Sizler büyük şehirlerin hangi alanında yerel yönetimin eliyle dikilen bir Pir sultan heykeli gördünüz ,yada hangi kültür merkezinin önünde hakikat için derisi yüzülen nesimi ve nicesini…

İşte bu nedenle değerlerimizi önce biz tanımalıyız çocuklarımıza kentsel adaleti yasaklayan zihniyeti sorgulamalıyız diyoruz ve yerel yönetimlerden eş zamanlı kamusal alanda adalet istiyoruz.

EN SON EKLENENLER