Gerici eğitim sistemi ötekilerin kutsalına müdahaledir

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte; eğitim-öğretim sistemin adil ve gelişen dünya değerlerine ve insan haklarına uyumlu olmasını istiyoruz.

Özellikle Alevi çocuklarına, köktenci, dinci eğitim sisteminin dayatılması, bu ülkenin yönetenleri gibi düşünmeyenlerin kutsalına müdahaledir.  Çocuklarımızın varlığına, bilgisine, değerlerine yönelik fetihçi – asimilasyon politikalarını yürütmek ve  köktenci bir  zihniyetle bakmak  insanlık suçudur.

Mevcut eğitim sistemi ile farklı tutumları, farklı inançları ve farklı yaşam felsefelerini yaşama katmak ve karşılamak mümkün değildir. Dünyevi olan her türlü aksiyonu dine bağlayan çocuklarımızın sosyal, kültür anlayışını yok eden onları Sünni İslam anlayışı için ikna eden bu sistem Alevilerin yaşam değerlerinde gericiliğe göre tartışmaya açarak iki toplumu birbirine düşman etmiştir.

Eğitim sistemi değerlere bakışı yok etmiş, din ve laiklik eğitim ikilemesi oluşturmuş ve din otoritesi altında boş bir kavram haline getirilmiştir.

Eğitim ve öğretim bilgi aktaran insani bir gelişme süreç olmasına rağmen , iktidarın Sünnilik din anlayışına ve onun yansımalarına daha fazla yer vermesi laiklik ilkesini ve inanç farklılıklarını yok etmiştir. Sonuç olarak değerleriyle tutarlı olmayan kindar-dindar bir nesil yetişmiştir.

Ayrıca;

Denetim işlevleri gerici olan, çağdaş denetim modelleri ve anlayıştan uzak, etik olmayan denetim sistemi geliştirmiştir. Öğretmen – müfettiş ve ya yöneticilere yapılan baskılar sonucu amacı bilgi ve beceri olan eğitim parçalanmıştır.

Kişisel ve mesleki yetersizlikten dolayı her alan niteliksizleşmiş ve bu eğitim sisteminden çıkan gençler üretim araçlarıyla alakasız bir eğitime tabi tutulmuştur. Bunun sonu da her alan niteliksiz insan gücüyle dolmuştur.

Bizler

Çağdaş yaşama yön veren, ortak anlayışla gelişen, eşitlikçi, parasız, ana dilde, bilimsel,  laik bir eğitim-öğretim istiyoruz!

Belli bir düşünceyi aşılamayan, diyaloğa dayalı, cezalandırıcı olmayan, yargılamayan gerçekçi olan ve saygın bireyler yetiştiren bir eğitim sistemini kuracağımız günlerce buluşmak dileğiyle…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri